2010. december 4., szombat

Téli praktika

A mettingeni Clemens és August nevű testvérpár által 1841-ben alapított ruhalánc mind a téli, mind a nyári praktikák terén nagy segítségemre volt.

Az azóta már saját készítésű nyári pamut kendő/sapka kollekcióm első darabjait két évvel ezelőtt éppúgy náluk szereztem be, mint idén a téli hideg, de még inkább a szél ellen óvó "fülesemet".

Az időjárás különböző szélsőségeivel nem sikerült barátságot kötnöm. Nem tartozik a kedvenceim közé sem a kánikula, sem a pára, sem pedig a szél. Ezek közül az utóbbi a leginkább alattomos. Érdekes meglepetések érhetik az embert ha (pl. egy magas épület takarásából kilépve) szembe találja magát vele.

A kapucni (pulóveren, széldzsekin, kabáton) nagy szolgálatot tud tenni. Hiányában télen a füles a másik szövetségesem. Az első darabot 2009 tavaszán Amszterdamban szereztem be, és miután frissiben majdnem el is hagytam, azóta is kerestem itthon rokonait, hogy bespájzoljak belőlük. A figyelmes olvasó jól látja, hogy nem szeretek semmit a véletlenre bízni. :)

Idén végre belőlük is összeállt a kollekció. Fehér, zöld és fekete szőrös darabok sorakoznak a gardróbszekrényben "bevetésre" várva.

Sokoldalúságuk miatt is nagyon szeretem őket: nem csak a parókámat tartják a helyén, de a füleimet is melegítik, és mivel mókás ábrázatom lesz tőle, olykor még kedves mosolyt is csalunk a járókelők arcára.

Aki elcsábult, keresse a praktikus téli kiegészítőket C(elemns)&A(ugust) üzleteiben!

Ha inkább a nyárra készülnél, látogass el ide.

Nincsenek megjegyzések: