2010. december 22., szerda

Szépségkirálynő

Még nyáron akadtam rá a hírre a NAAF honlapján, hogy Delaware államban idén nyáron egy olyan lányt választottak meg szépségkirálynővé, aki tíz éves kora óta foltos hajhullásban szenved.

Számomra a hajhullásom és a kopaszságom elfogadása nagyon hosszú ideig tartott, mivel nem tudtam ezt az állapotot sem szépnek, sem nőiesnek látni.

Kayla történetét azért találom a blogomban közlésre érdemesnek, mert nagyszerű példát mutat elfogadásról, kitartásról, és az álmaink valóra válthatóságáról.

Alopecia ellenére Kayla gyermekkora óta szépségkirálynő szeretett volna lenni, és álma megvalósításában szüleiben és környezetében is támogatókra talált.

A versenyen többször is indult, hol parókában, hol anélkül. Idén parókában és kopaszon is végigvonult a színpadon, egy alkalommal két kislány (egyikük alopecia universalisban szenved) társaságában is látható volt.A verseny óta a NAAF egyik "nagykövete" lett, aki szerencsére a világbéke helyett inkább a foltos hajhullásra kívánja felhívni a figyelmet.

Szépségkirálynővé választása érdekes hír, így nem csoda, hogy több interjú is készült vele, ahol természetesen, gátlások és szégyenkezés nélkül beszél betegségéről parókában és anélkül egyaránt.

Delaware állam szépeként 2011. január 15-én indulhat az USA szépségkirálynője címért, és egy kisfilm segítségével versenybe szállt a közönségdíjért is.

Kíváncsiságból belenéztem a többi "királynő" kisfilmjébe is, de Kayla minden tekintetben magasan a mezőny felett áll! Lent is látható kisfilmjét a következő sorokkal zárja: "A szépség megragadja a figyelmet, a kedvesség viszont a szívet ejti rabul".A szépségkirálynő választásról, gyerekekről, karácsonyról eszembe jutott, hogy épp egy évvel ezelőtt láttam A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) című filmet. Ajánlom mindenki figyelmébe. Bájos, vidám, tanulságos.

Kayla 2011. január 15-i szerepléséről itt olvashatsz.

Nincsenek megjegyzések: