2011. január 22., szombat

Hol vele, hol nélküle

Kép innen.

Mostanság felemásan állok hozzá a parókaviselés kérdéséhez.

Hű társam a mindennapokban immár több, mint hat éve, és úgy tűnik közelítünk a bűvös heteshez, azaz a hét éves ciklus végéhez, ami magában hordozza a változás ígéretét.

Eddig úgy tekintettem a parókára, mint a normális, feltűnésmentes élet zálogára. Megtanultam együtt élni a paróka okozta nehézségekkel, de mindemellett élveztem számos előnyét is.

Az elmúlt években azonban a kendők és sapkák világa is felkeltette az érdeklődésemet, melyek kellemesebb és kényelmesebb viseletnek bizonyulnak számos szituációban.

Mostanában már nem is bajlódok a parókámmal a reggeli csúcsforgalomban. A munkahelyemen a csizmát kényelmes cipőre, a téli sapkát pedig parókára cserélem.

Nagy lépésnek tartom, hogy a munkahelyem kívül már nem ragaszkodom mindenáron a hajas (parókás) megjelenéshez, bár odáig még nem merészkedtem, hogy teljesen fedetlen fővel távozzak az otthonomból.

Nincs ezzel mindenki így, és nem is kell ahhoz Kayla Martellnek lenni (ld. fenti fotó), hogy valaki a teljesen természetes megjelenés mellett döntsön.

Apropó, Kayla. A január 15-i Miss America választáson bekerült az első tíz versenyző közé, és nyert egy 4000 dolláros ösztöndíjat. A nagy Alopeciás áttörés elmaradt ugyan, de a versenyben való indulása és Delaware államban történő megkoronázása nem csak az amerikai sorstársaknak szolgálhat pozitív példaként. (Az előzményekről itt olvashatsz.)

Visszatérve az eredeti mondandómhoz, szerettem volna egyik sorstársunk, Edit, példáját megemlíteni, aki a paróka és kendő nélküli életre szavazott, mert ő ettől tud önmaga lenni, és ettől érzi magát természetesnek.

Természetesen a cél nem az, hogy mostantól minden Alopeciás dobja sutba parókáját és kendőjét. Mindenki számára más és más megoldás járul hozzá a nyugodt, kényelmes és a lehető legtermészetesebb mindennapokhoz.

Edit szavait idézve: mindenki számára az a helyes alternatíva, mely lehetővé teszi számára, hogy gátlások nélkül önmaga lehessen.

Nincsenek megjegyzések: