2011. január 15., szombat

Mákunk van!

Egészen pontosan Karácsony óta van egy MAAK-unk.

Már a blogom indításakor is ott motoszkált a fejemben, hogy jó lenne kapcsolatba kerülni a sorstársakkal, de csak páran találtak rám az internetes naplóm első tíz hónapjában.

Fordulatot és kapcsolatot sok új sorstárssal a Nők Lapjában megjelent, rólam szóló cikk hozott. A sok-sok levélváltásból kiderült, hogy nagy az igény a rendszeres és aktív kapcsolattartásra és mivel az első találkozónkat logisztikai okokból csak 2011 március első hétvégéjére tudtuk előjegyezni, más eszközök bevetését kezdtem fontolgatni.

Így született meg decemberben a MAAK, a Facebook közösségi oldalon létrehozott Magyar Alopecia Areata Közösség, amely a sorstársak közötti kapcsolattartást teszi lehetővé.

A MAAK egy zárt és titkos csoport, melyhez külön kérésre rajtam keresztül tudnak csatlakozni a foltos hajhullással együtt élni kényszerülők.

A MAAK tagjai között minden korosztály, nők, férfiak, gyerekek és szüleik egyaránt megtalálhatók.

Vannak nagyon aktív társaink, akik egy-egy témafelvetéssel az üzenőfalon újabb és újabb "beszélgetést" indítanak útjára, de vannak olyanok is a csoportban, akik beérik a társalgás nyomon követésével és csak ritkán adnak hangot véleményüknek.

A MAAK-on keresztül megismerhetjük egymás történeteit, tapasztalatait, érzéseit. Mindig elhangzik egy-egy bátorító szó, remek ötlet, érdekes történet, ami sok-sok erőt ad mindannyiunknak a mindennapokhoz.

Egyikünk például az egyik nap egy szép Zelk Zoltán idézetet osztott meg velünk, mely jól tükrözi összetartozásunkat: "Mért is tagadnám: testvérnek érezlek, szemednek hangja az én tekintetem - s úgy hordjuk magunkon, mint imák nehéz batyuját kísértő, setét emlékeinket:"

Részleteket a MAAK működéséről itt olvashatsz.

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: