2011. december 14., szerda

Szabadon

Margaret Baker new yorki színészről egy régebbi bejegyzésemben már írtam röviden.

Margaret hajhullása hétéves korában kezdődött, és egy év leforgása alatt vesztette el összes haját. Az iskolában parókával "védte magát" osztálytársai kíváncsi tekintete elől. Ekkor még nem tudta elképzelni, hogy valaha is kopaszon mutatkozzon mások előtt.

18 éves kora körül kezdte azt érezni, hogy valódi személyisége nem tud a paróka miatt megmutatkozni. Egy kirándulás alkalmával próbálta ki a kopasz megjelenést, amitől teljesen felszabadult.

Azóta a kopaszság természetes része az életének, de alkalomadtán a paróka viselésétől sem idegenkedik, mert azt vallja, hogy kisugárzása nem ezektől függ, hanem belülről fakad.

Margaret megoldása egy példa a sok közül, de nem feltétlenül az egyedüli üdvözítő útja az Alopeciás együttélésnek. Ahogy az itt olvasható bejegyzésemben is írom, mindenkinek saját magának kell rátalálni a számára legnagyobb szabadságot jelentő megoldásra (paróka, kendő, sapka, kalap, kopaszság), ami a legkevésbé feszélyezi, és amitől magabiztosnak tudja érezni önmagát.

Margaret egy pillanatra a Szex és New York című sorozatban is feltűnt (ld. itt), de ha kíváncsiak vagytok a további szerepeire és még több fényképére, akkor látogassatok el az imbd adatlapjára (link itt).

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: