2011. december 8., csütörtök

Amikor a modell kopasz

Meggyőződésem, hogy az állapotunkkal sokkal könnyebb lenne megbarátkoznunk, ha a kopaszság (főleg a kopasz nők) látványa nem menne ritkaság számba. Ezért szeretek olyan fotókat, történeteket itt bemutatni, amelyek azt bizonyítják, hogy a nők kopaszon is gyönyörűek.

Ha egy nőről azt feltételezik, hogy önszántából lett kopasz, könnyen begyűjtheti magának a csodabogár, dilis, extrovertált, örült jelzőket. Mégsem ez az általános reakció. A legtöbb ember ugyanis a haj elvesztését a rákbetegséggel kapcsolja össze, ami sokszor sajnálkozó tekintetekben nyilvánul meg. Kendőt viselve nekem is többször kellett már megnyugtatnom ismerősöket, ismeretleneket, hogy nem vagyok halálos beteg.


Ha gyakrabban találkoznának az emberek a "kopasz nő" látványával, talán természetesebbé válna ez az állapot, kevesebb lenne az előítélet, és mi sem rémülnénk meg a tükörképünktől (annyira).

Kell Alicia Bertrine fotóitól több bizonyíték arra, hogy nem csak a dús hajkorona tehet egy nőt széppé, különlegessé és vonzóvá.

Alicia önszántából vált meg hajától. Ha nem teszi, egy modell lett volna a sok közül. Így viszont lehetőséget adott a fotósok és a marketingesek kezébe, hogy túllépjenek a berögzült és megszokott sémákon.

Képek innen.

Nincsenek megjegyzések: