2011. december 6., kedd

Bambusz komfort sapka

A Kék golyó utcai paróka üzletbe a sapka-kalap kínálat szemrevételezése miatt tértem be, amikor a mellékelt képen látható terméket ajánlotta az eladó a figyelmembe.

Kicsit vonakodva próbáltam fel, mivel nem akartam még egy réteggel bevonni a fejbőrömet, de végül beadtam a derekam, és bevetettem a mindennapokban.

És milyen jól tettem! Ma már el sem tudom képzelni, hogy enélkül vegyek fel parókát, sapkát vagy kendőt. 

Bambusz-viszkóz anyagból készült, ami kellemes tapintású, ezért egy nagyon kényelmes viselet. Télen azért szeretem, mert megakadályozza, hogy a szél és a hideg a paróka "résein" keresztül a fejbőrömig hatoljon. Mivel a paróka anyaga "hozzátapad" a bambusz sapkához, így biztonságosnak érzem még szélben is a parókát a fejemen (persze ez a szél erősségétől is függ :)).

Kíváncsian vártam, mik lesznek majd a nyári tapasztalataim. Egy több mint egyhetes kánikula remek tesztelési időszaknak bizonyult, és ekkor sem okozott csalódást, így ma már az év minden napján (legalábbis amikor teszek valamit a fejemre), használom a bambusz komfort sapkát.

Nem érzem megterhelőnek, hogy a paróka/sapka/kendő alatt van még egy vékony réteg a fejemen, sőt, kifejezetten hasznosnak találom. A bambusz sapkának nagyon jó ugyanis a nedvszívó képessége, így tökéletesen magába tudja szívni a fejbőr izzadását és az esetleges zsírosságát is. Ebből kifolyólag megkíméli mind a paróka belső anyagát, mind pedig a kendőket, kalapokat, sapkákat, mivel azok így nem érintkezik közvetlenül a fejbőrrel. Azoknak is hasznos kiegészítő eszköz lehet, akik idegenkednek a paróka anyaga és a fejbőr közvetlen érintkezésétől.

Amennyiben beválik, érdemes beszerezni egyszerre többet is belőle, hogy a két-három naponta esedékes cseréje esetén se kelljen azonnal a mosással és szárítással bajlódni. Rendszeres mosás mellett is több hónapig használható egy darab, idővel azért kicsit megnyúlik, de kendők, sapkák alá még megnyúlt formájukban is remekül használhatóak. 

A paróka-alá-való bambusz sapkát a Hair-Club üzleteiben, vidéki partnereiknél és a webáruházukban tudjátok beszerezni. A bejegyzés frissítésének idején aktuális darab ár: 2800 Ft.

Kiegészítések: 
(1) a bambusz sapka egyéni hasznosságát befolyásolhatja a hordott parókát típusa, 
(2) a Hair-Club webáruházában az szerepel, hogy csak egy méret van belőle, de van belőle S-es és M-es méretű is - kisebb fejkörmérettel (az átlagos kb. 57-60 cm alatt) érdemes az S-es méretet választani, 
(3) a Hair-Club mellett más parókaforgalmazó cégeknél, ill. gyógyászati segédeszköz boltokban is érdemes megnézni a kínálatot. 

További praktikák a parókákkal kapcsolatban itt, a kendőkkel-sapkákkal kapcsolatban pedig itt olvashatók.

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: