2012. október 14., vasárnap

Szex és New York

Aki nézte a Szex és New York című sorozatot, biztosan emlékszik Samantha beszédére (ld. lentebb angolul), melyet a mellrák elleni küzdelem érdekében mondott kemoterápiáját követően. A beszéd addig unalmas és kínosan döcögős, amíg Samantha a kezelésekkel együtt járó hőhulláma miatt kényelmetlenül érzi magát. Végül elege lesz a kellemetlenségből, és leveszi parókáját, amivel egy lavinát indít el: a filmben ezt követően sorban állnak fel a parókájuktól megszabaduló szereplők. Az első a sorban Margaret Baker, aki egy foltos hajhullással (alopecia universalissal) együtt élő amerikai színésznő.


Sokszor nem a nagy szavak, hanem a tettek az igazán inspirálók: az önsegítő csoportban - a filmjelenethez hasonlóan - mi is egymást ösztönözve, egymásból erőt merítve tudunk megküzdeni Alopeciával és önmagunkkal.


A Szex és New York című film egy másik szereplője is érdemel néhány mondatot e bejegyzésben. Az idei év nagy "szenzációja" volt, hogy a sorozatban Miranda Hobbsot alakító Cynthia Nixon egy színpadi szerep tökéletes megformálása érdekében kopaszra borotválta a fejét. A róla készült képekkel leginkább azt szeretném illusztrálni, hogy a nőiesség nem a hajon, hanem sokkal inkább a kisugárzáson múlik.

Kép innen.

"Nem a gyémánt szép, hanem a fény, amit tükröz. - Viszont: a tükörtől függ, mennyire szép valami." Füst Milán

Nincsenek megjegyzések: