2012. március 1., csütörtök

Charlie Angyalai


Pierluigi Collina után nemrég ismét egy sportos sorstársra akadtam. Ő Charlie Villanueva az NBA tag Detroit Pistons játékosa, akinek tíz éves korában kezdett foltokban hullani a haja, és tizenkét éves volt, amikor kopasz lett. Gyerekként nehezen viselte kortársai csúfolódását, ma azonban már fiatalok példaképe, és 2005-től az Amerikai Foltos Hajhullás Alapítvány (NAAF) egyik szóvivője, aki ismertségét felhasználva tájékoztatja az embereket erről a betegségről.
A Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (NBA), valamint a NAAF-al közösen életre hívták a Charlie Angyalai elnevezésű tájékoztató kampányt melynek keretében az idegenben játszott meccsekre az adott állam/város foltos hajhullásban szenvedő gyerekekeit is meghívják, akik személyesen is találkozhatnak Charlieval. 
Az esemény alkalmából a foltos hajhullással kapcsolatos sajtótájékoztatót is szervezhetnek az érintett szülők, akik a NAAF által összeállított sajtóanyagot ingyenesen használhatják, miközben a Charlie Villanueva is mesél saját tapasztalatiról.

Képek innen és innen.

Nincsenek megjegyzések: