2012. március 2., péntek

Meztelen igazság

Amikor Alopecia felnőttkorom tavaszán kíméletlen gyorsasággal és ridegséggel visszatért életembe, rügyezőben lévő nőiségem virágai megfagytak. Az elkövetkező évek során tettem ugyan bátortalan kísérletet a rügyfakasztásra, de a virághajtásoknak nem sikerült áttörniük a túlságosan kemény önvédelmi páncélomon. Az áttörésre bő tíz évet kellett várnom. Ekkor sikerült ugyanis a félelmeimet leküzdve kibújnom végre a biztonságos, ám egyúttal boldogtalan rejtőzködő állapotomból.

Akkoriban tanultam meg, hogy a férfiak számára egy kopasz nő igenis lehet vonzó, de nem állítom, hogy értettem volna ennek mélyebb okait. Ezért is merülhetett fel e téma mind gondolataimban, mind pedig sorstárslányok társaságában időről időre. Kutattam egy elfogadható és megnyugtató magyarázat után, hogy felülemelkedve a "perverzitás" negatív, valamint az "ízlés dolga" semleges jelzőkön, megértsem a mélyebb összefüggéseket. Nemrég egyik sorstársunk férje engedett betekintést e mélyebb rétegbe, aki saját érzéseire és élményére alapozva a női kopaszságot a meztelenség egy mélyebb fokaként jellemezte.

Mindez egy egészen más minőségű együttlétet eredményez, ahol már nem az a lényeg, hogy vajon tetszem-e a másik félnek kopaszon, hanem az, hogy képesek vagyunk-e beleengedni magunkat ebbe a különlegesen mély összekapcsolódásba. Ma már tudom, hogy nincs mindenki készen arra, hogy megtapasztaljon - és én sem vagyok képes bárkivel megélni - egy ilyen mértékű intimitás-élményt, de érdemes várni arra, aki látja és érti a lényeget, és akit cserébe megajándékozhatunk a bizalmunkkal.


"Egy rügy vagyok az élet fáján, 
Melyet kinyitott a napsugár. 
Varázs-szavára lepattant a zár, 
Meghasadt a rút, kemény kéreg, 
Szívembe költözött az élet 
És lett világosság az éjszaka után." 
Ismeretlen szerző: Ébredés (részlet)

© Minden jog fenntartva! Az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: