2012. május 10., csütörtök

Kopasz installációk

A londoni Philip Levine 2006 óta saját kopasz fejét használja festővászonnak. Philip alkotásai mára a londoni divat- és művészvilágot is meghódították. 2011 nyarán debütált első kiállítása ‘Headism’ címmel, melyet stílusosan a Gillette borotvagyártó cég szponzorált.

"Azon dolgozom [...], hogy inspiráljalak és bátorítsalak benneteket, hogy valamit, amit egyesek esetleg negatívnak vélnek - esetemben, hogy viszonylag korán megkopaszodtam - alakítsatok át pozitívvá a kreativitás és az önkifejezés segítségével." - írja Philip a honlapján.

A test(fej)festés mellett a legkülönbözőbb dolgokkal, kávészemmel, rajzszöggel, aranylapokkal, és egy alakalommal több, mint ezer Swarovski kristállyal fedette be saját fejét.




Nemrég egy alopeciás kiskamasznak, Michael Matsennek is szegecselt fejet varázsolt, akinek nagyon bejött, hogy egy kis időre sündisznóvá változhatott. Philippel Michael édesanyja, Lani vette fel a kapcsolatot, mert a fiának nagyon megtetszettek Philip alkotásai. Philip pár hónappal később San Francisco-ba utazott, ahol Laniék élnek, és úgy döntött, meglátogatja a családot. Nem érkezett üres kézzel: vitt magával kellékeket is, hogy Michael kedvencét ezúttal a kisfiú fejére varázsolhassák. Kozmetikai ragasztó és 500 rajzszög kellett a közös munkához, amit Michael nagyon élvezett. Másnap iskolatársainak is megmutatta az alkotást, és azt szeretné, ha Philip egyszer majd színes csokicukorkákkal is kidekorálná a fejét. Az eredményt a youtube-on is megnézhetitek (ITT).
Ti kipróbálnátok? :)

Philip honlapja ITT, instagram profilja pedig ITT érhető el.

A bejegyzés és a képek forrásai: innen, innen, inneninnen, innen és innen.

2 megjegyzés:

Saci írta...

Szia, nagyon tetszik a blogod és lenyűgöz az is , hogy milyen bátran viseled a betegséged ami sajnos az enyém is :( bár nekem nem tűnt el teljesen a hajam és a testszőrzetem sem , foltos hol itt hol ott a hajam , ami miatt már évek óta parókát kell hordanom ... de mivel már több mint 20 éves múltra tekint vissza nálam is megtanultam ezzel együtt élni is szerencsére nagyszerű emberek vesznek körül akik ezt teljesen természetesnek veszik ... nem úgy mint gyerekként ami nagyon nehéz volt . Mégegyszer nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra és továbbra is olvasód leszek ;) További szép napot !

Csupa(sz)épség írta...

Kedves Saci! Köszönöm a kedves szavaid! Ha a blog olvasásán túl szeretnél velem, ill. a többi sorstárssal is kapcsolatba kerülni, akkor írj nekem egy e-mailt(részletek a Kapcsolat menűben), és megírom a lehetőségeket. Neked is szép napot! :)