2012. május 10., csütörtök

Kopasz installációk

A londoni születésű Philip Levine 2006 óta saját kopasz fejét használja festővászonnak. Philip alkotásai mára a londoni divat- és művészvilágot is meghódították. 2011 nyarán debütált első kiállítása ‘Headism’ címmel, melyet stílusosan a Gillette borotvagyártó cég szponzorált.

"Az én művészetem azon alapszik, hogy valami rossz dolgot pozitívvá változtassak." – nyilatkozta Philip.

A test(fej)festés mellett a legkülönbözőbb dolgokkal - kávészemmel, rajzszöggel, aranylapokkal, és több, mint ezer Swarovski kristállyal - fedette be saját fejét.

Nemrég egy autoimmun betegségben (feltételezhetően foltos hajhullásban) szenvedő 12 éves kisfiúnak, Michael Matsennek, is szegecselt fejet varázsolt, akinek nagyon bejött, hogy egy kis időre sündisznóvá változhatott. Michael fejét a kozmetikában használatos ragasztó segítségével 500 rajzszöggel borították. Michael imádta a közös munkát, ezért több terve is van a jövőre nézve. Szeretné például, ha Philip színes cukorral is dekorálná fejét.

Ti kipróbálnátok? :)

Képek innen, innen, innen, innen és innen.

2 megjegyzés:

Saci írta...

Szia, nagyon tetszik a blogod és lenyűgöz az is , hogy milyen bátran viseled a betegséged ami sajnos az enyém is :( bár nekem nem tűnt el teljesen a hajam és a testszőrzetem sem , foltos hol itt hol ott a hajam , ami miatt már évek óta parókát kell hordanom ... de mivel már több mint 20 éves múltra tekint vissza nálam is megtanultam ezzel együtt élni is szerencsére nagyszerű emberek vesznek körül akik ezt teljesen természetesnek veszik ... nem úgy mint gyerekként ami nagyon nehéz volt . Mégegyszer nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra és továbbra is olvasód leszek ;) További szép napot !

Drága Liliom írta...

Kedves Saci! Köszönöm a kedves szavaid! Ha a blog olvasásán túl szeretnél velem, ill. a többi sorstárssal is kapcsolatba kerülni, akkor írj nekem egy e-mailt(részletek a Kapcsolat menűben), és megírom a lehetőségeket. Neked is szép napot! :)