2015. július 25., szombat

Szemöldök praktikák

A foltos hajhullás nemcsak a hajat, de a test bármely szőrzetét (szemöldök, szempilla, orrszőr, férfiaknál szakáll, hónalj-, kar-, fan-, lábszőrzet) érintheti. Ezek között van olyan, amelyek hiányát nagy örömmel konstatáljuk, vagy egyszerűen tudomásul vesszük, mert nem különösebben hiányoznak (sőt), zavaróbb esetekben viszont keresünk valamilyen praktikát, hogy a haj- és szőrszálak hiányával együtt is jól érezzük magunkat a bőrünkbe. 

Ezúttal a nálam bevált szemöldök-trükkről írok röviden, de természetesen a praktikák itt bemutatott tárháza nem teljeskörű, ezért örömmel veszek további, jól bevált ötleteket is ;).

Korábban írtam már arról, hogy szemöldöktetoválásom van. A legelsőt még a kilencvenes évek végén csináltattam, így volt szerencsém nyomon követni, hogyan fejlődik évről évre a technika, és mennyivel modernebbek a ma használatos gépek, illetve kozmetikai festékek. Az újfajta gépeknek köszönhetően a bőr szövetei szinte alig sérülnek, így a gyógyulási folyamat is sokkal gyorsabb, és az 5-7 nap múlva látható végeredmény - a szálas technikának, valamint a korszerű festékeknek is köszönhetően - természetes hatású lesz.

Vámos Mónika sminktetováló facebook oldalán írt tanácsait összegezve érdemes körültekintően kiválasztani a sminktetoválást végző kozmetikust. Fontos, hogy legyen a szakembernek megfelelő végzettsége és gyakorlata, jó esztétikai érzéke, forma- és színismerete, legyen precíz, tartsa be a szükséges higiéniai előírásokat, és ha tehetjük, olyan szakembert válasszunk, aki korszerű termékeket használ (modern gépeket és jó minőségű festékeket). Vámos Mónika honlapján, valamint a Swiss Color oldalon a kozmetikai tetoválásokról további részleteket is találtok.




Sminktetoválás híján, illetve sminkeléskor (megfelelő alapozás esetén) előfordulhat, hogy szükség lesz saját a ügyességünkre is a szemöldök megrajzolásához, hangsúlyozásához. Én ehhez a Bald Girls Do Lunch szemöldökport és fixálót használom, de bármilyen más, barna színű szemhéjpor megfelel a célnak, csak arra kell figyelni, hogy matt legyen, és az arcbőr, illetve az aktuális smink színtónusával harmonizáljon.




A gyakorláshoz pedig elleshettek egy-két trükköt és ötletet az alábbi videóból, illetve Carly Severn youtube csatornáján található további videókból:
 

Nincsenek megjegyzések: