2011. október 1., szombat

Szemöldök trükk

Ott hagytam abba legutóbb, hogy muszáj volt valamit kezdenem a mindig változó sűrűségű szemöldökömmel, illetve egy idő után annak hiányával. Mivel az állandó rajzolgatást túl macerásnak és kevésbé praktikusnak találtam, úgy döntöttem, kipróbálom a sminktetoválást.

Annyit tudtam akkoriban erről a módszerről, hogy a testtetoválással ellentétben, nem tart örökké, egyéntől függően általában 1-5 évig marad a festék bőrben és ez idő alatt a smink folyamatosan halványodik (az akkori festék-típusok esetében a barna szín jellemzően vöröses, a fekete pedig kékes árnyalatúvá vált kopás közben).

Az első sminktetoválásra több mint tíz éve szántam rá magamat, amikor még a meglévő szőrszálak segítették a kozmetikusomat a forma minél természetesebb megrajzolásában. Amikor pár évvel később a szőrszálak ismét megfogyatkoztak és a korábbi tetoválás már megkopott, újra jöhettek a tűk.

Ekkor új tartós, satírozott szemöldököt kaptam. Ez a legrégebb óta használt technika, amikor a szemöldök egy tömör forma és teljesen be van satírozva. Ennek két évvel későbbi változatát láthatjátok az alábbi fényképen.
Sajnos én azon egyén vagyok, akinek a festék viszonylag hamar kikopik a bőréből. Az idő múlásával bekövetkező kopás annak köszönhető, hogy a festék spontán lebomlása mellett, bőrünk sejtjei is érzékelik az idegen anyagot és védekező mechanizmusuknak köszönhetően, a pigmenteket bőrünk megpróbálja „elszállítani”, kilökni magából. Nincs hát más választásom, be kell rendezkedem a kétévenkénti tű alá fekvésre.

Pár hónapja, amikor már épp aktuálissá vált az új tetoválás elkészíttetése, volt szerencsém megerősítést nyernem a "nincsenek véletlenek" alaptételt illetően. Rátalált ugyanis a blogomra és felvette velem a kapcsolatot Vámos Mónika, aki a sminktetoválást Magyarországon elsőként bevezetők között volt.

Így jutottam el hozzá a Monalisa szépségszalonba (azóta http://pmuklinika.hu/sminktetovalas), ahol a meglévő és már igencsak megfakult satírozott szemöldök alapomra az úgynevezett szálas technikát alkalmazva készítette el új "arckontúromat".
Közvetlenül a tetoválás utáni (ezért a véglegeshez képest még kicsit sötétebb) eredményt ábrázolja a fenti kép, ahol az éles szeműek láthatják a megrajzolt (szőr)szálakat (a képre kattintva a nem éles szeműek is :)).

Maga a tetoválás egyébként egyáltalán nem volt fájdalmas. Talán a kíméletesebb szálas technikának, talán a korábbi tapasztalataimnak, vagy esetleg a kedvező holdfázisnak köszönhető, de rezzenéstelen arccal és érzéstelenítő krém nélkül sikerült átesnem a tetováláson.

A következő kép az egy hónappal későbbi állapotot mutatja, ami a korrekció előtt készült:

A korrekcióra legtöbbször azért kerül sor, mert a festék befogadása egyénenként változó lehet. A korrekció leghamarabb az első kezelést követő egy hónap múlva végezhető el.

Az új tetoválásommal sikerült a már meglévő formát is kiigazítani, amit a korrekció során Mónika tovább tökéletesített. Közvetlenül e művelet utáni (tehát a végeredményhez képest kicsit még sötétebb) állapotot mutatja az alábbi kép.

Ha szeretnétek a sminktetoválásról többet megtudni, látogassatok el erre az oldalra.

© Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

ez a modszer tetovalas, vagy pigementalas?

Csupa(sz)épség írta...

Szia!
A módszer neve sminktetoválás, amely során természetes eredetű ásványi pigmentekből álló festéket használnak.
Ha többet szeretnél megtudni magáról a technikáról, kérlek, inkább a szakembereket keresd fel a kérdéseddel. A bejegyzésben található linkek segítenek ebben. Üdv, DL.

Névtelen írta...

Köszi, akkor ez az a technika amire gondoltam :)

Kaméleon írta...

Egy problémával megint kevesebb! ;)Jó lett!

Hideg Piroska írta...

Nagyszerű munka, dícséret a kolléganőnek....