2015. január 11., vasárnap

Sminkmesterség

Ugrai Judittal legelső fotózásom alkalmával hozott össze a sors: egy különleges sminket kaptam tőle. Mivel személyes és kiscsoportos formában is tart páralkalmas sminktanfolyamokat, a fotózás után újra találkoztunk. Régóta vágytam már arra, hogy megtanuljak egy-két hasznos fogást. Kaptam is jó sok tanácsot a sminkeszközök és az alapfogások tekintetében. 

Az első sminkes tanórán például átnéztük és könyörtelenül kiselejteztük a készletemet. Megtudtam azt is, hogy milyen ecseteket, festékeket (színárnyalat és minőség alapján) érdemes beszereznem, ha saját kezűleg szeretnék profi sminket készíteni magamnak. Mindez igényelt egy kis befektetést, de azóta szinte alig kellett költenem az eszközökre. (Előtte állandóan próbálkoztam a különféle olcsóbb megoldásokkal, de mivel nem tudtam, mire kell közben figyelni, újabb és újabb felesleges köröket futottam, ami végül eléggé drágának bizonyult.)

A következő alkalmakkor alapozás- és árnyalástechnikákat tanultuk. Eleinte hetekig ragaszkodtam minden lépéshez, hogy jól begyakoroljam a technikákat, majd elkezdtem kisérletezni azzal is, hogy mind időben, mind formában a saját "ízlésemhez" igazítsam a tanultakat. 

Az alábbi eszközökkel rendelkezem jelenleg: 
 • Bourjois "Healthy mix" alapozó (a Müller drogériában vettem, ahol a megfelelő színárnyalat kiválasztásában is segítettek, de máshol is kapható ez a márka);
 • alapozó ecset (a MAC-ben vettem, de kapható máshol is - pl. Douglas Parfüméria);
 • szembázis krém (MAC szembáziskrém, vagy Artdeco eyeshadow base, ami kapható pl. a Müller Drogériákban, a Douglas és a Marionnaud Parfümériákban is) - remek ötlet, ami megakadályozza a szemhéjra kerülő púder  "csomósodását"; 
 • személyhéjporok (Judit tanácsai alapján szereztem be a konkrét színeket - MAC, Catrice, NYX Lingerie shadow) - a matt közép barna árnyalatok a szemöldök korrigálásához, formázásához is használhatók;
 • pigment por szintén a szemhéj festéséhez (MAC: "naked" és "pink opal" színekben);
 • többféle ecset a szem és száj sminkeléséhez (lapos-, kúp-, satírozáshoz és szemöldökfestéshez való, valamint rúzs ecset, amit a Kryolan-Cityben vettem);  
 • ParisBerlin fekete és barna szemceruza (Kryolan City);
 • púder és pirosítóecset (Müller Drogéria, illetve Krynolan City);
 • Derma Color fixáló púder (Kryolan City);
 • ArtDeco pirosító por (Müller Drogéria);
 • Alverde szájfény (DM);
 • Barna szemöldök ceruza, ha gyors korrekcióra lenne szükségem. 
Ezen felül van még egy szuper, Bald Girls Do Lunch szemöldökporom és fixálóm is. Van ugyan szemöldök tetoválásom, de amikor az már kicsit fakóbb, vagy az alapozás miatt kell még a szemöldökömre egy kis plusz festék, akkor a BGDL márkájú szemöldök port és fixáló gélt használom. A szemöldökkel kapcsolatos praktikákról ITT írtam bővebben, és az interneten rengeteg további ötletet lehet még találni. Így találtam rá Carly Severn videóira is (ld. ITT és ITT), érdemes ezeket is és a blogját is megnézni. 

Számomra nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy vettem pár smink-órát, mert egy jobb/jó/profi sminkkel magabiztosabbá is váltam, és a szemöldök, valamint a szempillahiányomat is jól tudom palástolni. 

© Minden jog fenntartva! Az írás és a fénykép engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: