2015. január 11., vasárnap

Sminkmesterség

A 2009-es (és számos későbbi) fotózásom alkalmával Ugrai Judit készítette a sminkemet. Az első találkozásunkkor kiderült, hogy Judit személyes, és kiscsoportos formában is tart páralkalmas sminktanfolyamot. Régóta vágytam már arra, hogy megtanuljak egy-két hasznos fogást, ezért néhány alkalommal a fotózás után is találkoztunk, és kaptam jó sok tanácsot a sminkeszközök és az alapfogások tekintetében. 

Az első sminkes tanórán például átnéztük, és könyörtelenül kiselejteztük a készletemet. Megtudtam azt is, hogy milyen ecseteket, festékeket (színárnyalat és minőség alapján) érdemes beszerezni, ha saját kezűleg szeretnénk profi sminket készíteni magunknak. Mindez igényelt egy kis befektetést, de azóta szinte alig kellett költenem a sminkelésre. (Előtte állandóan próbálkoztam a különféle olcsóbb megoldásokkal, de mivel nem tudtam, mire kell közben figyelni, újabb és újabb felesleges köröket futottam, ami végül eléggé drágának bizonyult.)

A következő alkalmakkor alapozás- és árnyalástechnikákat tanultuk. Eleinte hetekig ragaszkodtam minden lépéshez, hogy jól begyakoroljam a technikákat, majd elkezdtem kisérletezni azzal is, hogy mind időben, mind formában a saját "ízlésemhez" igazítsam a tanultakat. 

Az alábbi eszközökkel rendelkezem jelenleg: 
 • Bourjois "Healthy mix" alapozó (a Müller drogériában vettem, ahol a megfelelő színárnyalat kiválasztásában is segítettek, de máshol is kapható ez a márka);
 • alapozó ecset (a MAC-ben vettem, de kapható máshol is - pl. Douglas Parfüméria)
 • szembázis krém (Artdeco eyeshadow base, ami kapható pl. a Müller Drogériákban, a Douglas és a Marionnaud Parfümériákban is) - remek ötlet, ami megakadályozza a szemhéjra felhelyezett púder  "csomósodását" 
 • 4 féle személyhéjfesték (Judit tanácsai alapján szereztem be a konkrét színeket a MAC-ben, ahol én válogathattam össze magamnak a 4 darabos szettet)
 • pigment por szintén a szemhéj festéséhez (MAC: "naked" és "pink opal" színekben)
 • többféle ecset a szem és száj sminkeléséhez (lapos-, kúp-, satírozáshoz és szemöldökfestéshez való, valamint rúzs ecset, amit a Kryolan-Cityben vettem)  
 • ParisBerlin fekete és barna szemceruza (Kryolan City)
 • púder és pirosítóecset (Müller Drogéria)
 • Derma Color fixáló púder (Kryolan City)
 • ArtDeco pirosító por (Müller Drogéria)
 • Alverde szájfény (DM)

Ezen felül van még egy szuper, Bald Girls Do Lunch szemöldökporom és fixálóm is. Van ugyan szemöldök tetoválásom, amiről ITT írtam korábban, de amikor az már kicsit fakóbb, vagy az alapozás miatt kell még a szemöldökömre egy kis plusz festék, akkor a BGDL márkájú szemöldök port és fixáló gélt használom. 

Számomra nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy vettem pár smink-órát, mert egy jobb/jó/profi sminkkel magabiztosabbá is váltam, és a szemöldök, valamint a szempillahiányomat is jól tudom palástolni.

© Minden jog fenntartva! Az írás és a fénykép engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: