2015. július 11., szombat

Korlátlan lehetőségek

A napokban olvastam egy interjút Csermely Péter hálózatkutató, biokémikus professzorral, aki elmondta, hogy ha az életben valamilyen kihívással találkozik, az első dolog, amit tesz, hogy elképzeli a körülötte lévő teret és elhiszi, hogy körülötte mérhetetlenül több lehetőség van annál, mint ami eddig megvalósult. Ez a hozzáállás nekem nagyon megtetszett.

A hajhullás, ill. a kopaszság komoly kihívás elé állít minket, és kezdetben sokan félünk/féltünk attól, hogy mindez majd korlátoz minket a mindennapi életünkben. Csermely professzor "módszere" segíthet abban, hogy a hajhullásunkban ne csak a korlátokat, hanem a lehetőségeket is lássuk. Főleg, mivel a kezdetekkor elképzelt korlátokról később rendre kiderül, hogy kisebb prakitikákkal mind orvosolhatók, és előbb, vagy utóbb a lelki nehézségeken is túljutunk.

Ezt követően bárki megtapasztalathatja, hogy a lehetőségei valóban korlátlanok, amit számos sorstárs példája is bizonyít: nincs akadály sem a művészet, sem a sport, sem a "szépségipar" terén (csak hogy kiemeljek néhányat...).   
A teljesség igénye nélkül... 
Margaret Baker (amerikai színésznő), Toni Warne (angol énekesnő), Lili Anel (amerikai énkesnő-zeneszerző), Laura Dasi (amerikai előadóművész, jógatanár), Piereluigi Collina (olasz labdarúgó bíró), Johanna Rowsell (angol kerékpár versenyző olimpai bajnok), Staciana Stitts (amerikai olimpiai bajnok úszónő), Charlie Villanueva (amerikai kosárlabdázó), Kayla Martell (Delaware állam szépségkirálynője), Michelle Law (ausztrál írónő),  Sue Hampton (angol írónő), Anna Fitzpatrick (új-zélandi modell)...

Kádár Annamária pszichológus szerint ha el merjük képzelni azt, ahova el szeretnék jutni - akár fizikai, akár lelki értelemben -, az fél siker, mert csupán az valósulhat meg kívül, amit belül már képesek voltunk megteremteni. A fenti példák számomra azt mutatják, hogy vágyaink valóra váltásának és céljaink elérésének nem a hajhullás, sokkal inkább csak a képzeletünk szab gátat.

Fotók forrása: Margaret, Toni, Lili (Kyle Ober), Laura, Pierluigi, Johanna, Staciana, Charlie, Kayla (Glen McCurtayne/Coleman-Ryner), Michelle, Sue, Anna.

Nincsenek megjegyzések: