2013. május 25., szombat

Úton a kaTARzis felé

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva!

Az egyik személyes kedvencem ez a kép. Amikor nézem, nem látok hiányosságot. Így teljes, ahogy van. Sugárzik róla a harmónia, a lágyság, a belső erő, és a bátorság. 

Egy nő bátorsága, aki egy nemes cél érdekében előbújt rejtőzködő állapotából és megmutatta természetes szépségét. Felülemelkedett évtizedek fájdalmas emlékein, és legyőzte félelmeit. 

Hosszú utat járt be, csakúgy mint a kaTARzis kiállítás keretében látható hét sorstársa, akik legféltettebb titkukat tárják a nagyvilág elé.  

A kaTARzis kiállítás látogatói különleges élményre számíthatnak, ami nem csak a modellek miatt ígérkezik egyedülállónak.

Érdemes elidőzni az apró részleteknél: koktélos pohár köré kulcsolódó ujjak, boldog mosolyt formázó piros ajkak, csillogó és vágyakozó tekintetek. És ami mögötte van... Érdemes megállni egy pillanatra, és elképzelni, milyen utat járhattak be a képeken szereplő nők veszteségük feldolgozása során.

A foltos hajhullás állapotához eddig a hiány, a reménytelenség, és a rejtőzködés érzése társult. Minden érintett nőnek (férfinak és gyereknek) megvan a maga keserédes, olykor keserves története, melyek most átadják helyüket az elfogadásnak, életörömnek, kacérságnak, és szabadságnak. 

8 nő, 8 élet haj nélkül... kaTARzis kiállítás. 

kaTARzis Kiállítás
Mozsár Kávézó, 1065 Budapest, Mozsár u. 2.
2013. május 31-június 30.

FIKSZ - a KuPé Folyóirat összművészeti tere, 7621 Pécs, Széchenyi tér 2.
2013. július 6-július 26.

Köszönnyilvánítás: 
Verbőci Patrícia (ötlet, fotó), Ugrai Judit (smink, képek, design), Tartóczki Éva (styling), Németh Csaba (Alfa Stúdió), Dr. Lukács Péter (anyagi támogatás), APlast Kft (műanyag lapok), Mozsár Kávézó (a kiállítás első helyszíne), Cafe Quartet (zenei program a megnyitón).

A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: