2013. június 3., hétfő

kaTARtikus este

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Majd' egy évvel ezelőtt, amikor az Alopecia UK (az angol foltos hajhullás alapítvány) támogatásával létrejött angol kezdeményezéssel találkoztam, tudtam, hogy mi is képesek vagyunk arra, hogy egy hasonló figyelemfelkeltő akciót megszervezzünk. 

A kezdeti csetlés-botlások és tapogatózás után szegődött mellénk segítőnek Verbőci Patrícia és Ugrai Judit, akiknek a különleges koncepciót, az 50-es évek plakátstílusát köszönhetjük. Hamarosan kiegészültünk Tartóczki Évi stílustanácsadóval, hogy hitelesen idézzük meg a képeken a pin-up életérzést. A kaTARzis kiállítás valóra válásának folyamatába több bejegyzés keretében is betekinthettetek már.     

A kiállítás útjára indítása és az első reakciók miatt a megnyitó napjához közeledve egyre izgatottabbak voltunk. Csak remélni mertük, hogy a képekből sugárzó életvidámság, bátorság, szépség és visszafogott kacérság a kopasz nők látványához nem hozzászokott közönségnek is olyan sokat fog adni, mint amennyit mi kaptunk egymástól a közös, nagy álmunk valóra váltásának folyamata során. 

A kaTARzis kiállítás első helyszínének megnyitója mindannyiunk számára felemelő, és túlzás nélkül állíthatom, hogy katartikus élmény volt. Én úgy éreztem magam, mintha egy másik univerzumban lettem volna. A jelenlévőkből felénk áradó szeretet, tisztelet, elismerés egy olyan légkört varázsolt körénk, melyhez eddigi életem során nem volt még szerencsém. Még most is az élmény feldolgozásának fázisában vagyok, ezért később még bizton számíthattok pár bejegyzésre az érzéseinkről, és családtagjaink, barátaink, ismerőseink és korábban ismeretlen látogatóink visszajelzéseiről.
Addig viszont nézzétek meg a fenti videót, melyért hálás köszönettel tartozunk az mno.hu újságíró-riporterének, Konopás Noéminek, valamint kollégáinak a hiteles és megható beszámolóért. A videóhoz kapcsolódó cikk itt olvasható. 

A kaTARzis kiállítás hivatalos facebook oldala itt található, a kapcsolódó korábbi bejegyzések pedig itt olvashatóak.

Köszönnyilvánítás: 
Verbőci Patrícia (ötlet, fotó), Ugrai Judit (smink, képek, design), Tartóczki Éva (styling), Németh Csaba (Alfa Stúdió), Dr. Lukács Péter (anyagi támogatás), APlast Kft (műanyag lapok), Mozsár Kávézó (a kiállítás első helyszíne), Cafe Quartet (zenei program a megnyitón). A teljes (és folyamatosan bővülő) lista itt található.

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: