2012. augusztus 15., szerda

Műszál vagy humán paróka?

Rendszeres olvasóim tudják már, hogy sokáig idegenkedtem a műszál hajas parókáktól, és éveken keresztül csakis emberi hajból készült parókát voltam hajlandó hordani. Most azonban már több, mint egy éves tapasztalattal rendelkezem a műszál hajas paróka viselését illetően is, ezért gondoltam, hogy hasznos lenne összegyűjteni a két típus tulajdonságait, mivel mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt. 

Csendben, halkan azért megjegyzem, hogy örülök, hogy a műszál/szintetikus hajas változatra váltottam, és nem szándékozom egy ideig valódi hajas parókát vásárolni. És hogy miért? Egy emberi hajas paróka áráért kb. 3-4 szintetikus paróka szerezhető be, és könnyebb velük követni a divatot, valamint kísérletezgetni a különböző fazonokkal: mintha a saját hajam lenne, és időről időre új színt és formát készítene a fodrászom.

A táblázatra kattintva olvashatóvá válik a szöveg. 
(Frissítés: a táblázatban szereplő árak a bejegyzés közzététele óta már megváltoztak. Emberi hajas parókát hossztól függően kb. 150.000-250.000 Ft közötti összegért lehet vásárolni. A műszál hajas parókák árai általában 20.000-90.000 Ft között mozognak hossztól, márkától függően. Kivételek természetesen lehetnek. Ezek az árak recept beváltása nélkül értendők.)

* Receptet foltos hajhullás esetén a bőrgyógyászaton írnak fel, amennyiben annak totalis vagy universalis változata áll fenn, ill. amennyiben a foltok kiterjedése nagyon nagy. Évente egy paróka vásárlását támogatja a társadalombiztosítás. További részletek itt.

Tippek:
  • Budapesten jó minőségű (pl. a német Ellen Wille) műszálas parókákat a következő helyeken (ill. vidéki partnereiknél) célszerű beszerezni: Hair ClubWigplanetWigimpex. Érdemes vásárlás előtt szétnézni a forgalmazó cégek honlapjain.
  • Valódi hajból készült paróka beszerzéséhez jó szívvel és kedvező saját tapasztalat alapján a Hair Club üzleteit ajánlom. Méretre is készítenek parókát. Érdemes felvenni a céggel a kapcsolatot (pl. Váci utcai szalonban személyesen, illetve telefonon, vagy e-mailen az info@hair-club.hu címen) és érdeklődni a részletekről. 
  • A paróka viselését megkönnyítheti a paróka-alá-való bambusz sapka, melyről itt és itt írtam, és a Hair Club üzleteiben szerezhető be.
  • Létezik egy ún. hajprotézis megoldás is, mely tulajdonképpen egy emberi hajból készült, egyénre szabott, fejre ragasztott paróka. Részletek itt: Oziris '96. A fejre ragasztható parókákkal kapcsolatban a Hair-Club-nál is érdemes érdeklődni (info@hair-club.hu).   
Előzmények:
Az emberi hajas parókáról itt és itt, ill. ápolásáról itt, a műszál hajas parókákról itt, itt és itt, a téli praktikákról itt, a nyári praktikákról itt és itt, a sportolás és paróka viszonyáról pedig itt írtam korábban.

Nincsenek megjegyzések: