2010. december 4., szombat

Téli praktika

A mettingeni Clemens és August nevű testvérpár által 1841-ben alapított áruházlánc mind a téli, mind a nyári praktikák terén nagy segítségemre volt az elmúlt években. Bár egy ideje már saját készítésű nyári kollekcióm is van, de az első darabokat éppúgy a C&A üzleteiben szereztem be, mint a téli hideg - de még inkább a szél - ellen óvó "füleseimet".
Az időjárás szélsőségeivel nem igazán sikerült barátságot kötnöm: nem tartozik a kedvenceim közé sem a kánikula, sem a pára, sem pedig a szél. Ezek közül az utóbbi a legalattomosabb. Érdekes meglepetések érhetik az embert, ha szembe találja magát vele - például egy magas épület takarásából kilépve... Egy ilyen alkalommal kelt szárnyra a parókám, de szerencsére csak kevés szemtanúja volt ennek a csodának.

A kapucni (pulóveren, széldzsekin, kabáton) nagyon hasznos találmány. Ha viszont épp nem része az aktuális outfitemnek, hidegebb időben egy füles is biztosíthatja a szükséges védelmet. Az első darabot még 2009 kora tavaszán, Amszterdamban szereztem be, és miután frissiben majdnem el is hagytam, itthon is kerestem rokonait, hogy bespájzoljak belőlük. Szemfüles olvasóim már jól tudják, hogy semmit sem bízok a véletlenre. :)

Szép lassan össze is állt belőlük a kollekcióm. Fehér, zöld és fekete szőrös darabok sorakoznak a gardróbszekrényben bevetésre várva. Szeretem őket, mert nemcsak a parókámat tartják a helyén, de a füleimet is melegítik, és mivel mókás ábrázatom lesz tőlük, olykor még kedves mosolyt is csalunk a járókelők arcára.

A fülesek után új küldetésem lett: felkutatni az ideális téli sapkákat. Mivel nem ismerek lehetetlent, egy kis keresgélés után belőlük is szert tettem egy néhány darabos gyűjteményre.

A titok nyitja, hogy enyhén bővebb vagy rugalmasabb fazonúakat érdemes választani, így csak enyhén fogják lelapítani a frizuránkat. És nem kell félni a sapka levételétől sem, ugyanis kis rutinnal ez is tökélyre fejleszthető. Nálam egy kétkezes mutatvány vált be: az egyik kezemmel hátra és felfelé húzva távolítom el a sapkát a fejemről, miközben a másik kezem mutató és középső ujjával - szerintem feltűnésmentesen :) - rányomom a parókámat a homlokomra.

Kíséreletezzetek bátran ti is, hogy rátaláljatok a számotokra legmegfelelőbb praktikákra és darabokra! Ha néhány nyári trükkre is kíváncsiak lettetek, látogassatok el ide és ide egy kis inspirációért.

Nincsenek megjegyzések: