2012. január 6., péntek

Alopecia a filmvásznon #2

Az "Így jártam anyátokkal" című sorozat Ted Mosbyját alakító Josh Radnornak van egy foltos hajhullásban szenvedő barátnője.

Így fordulhatott elő, hogy a Josh által írt (és rendezett) "Jóvoltköszönömkérekmég" című filmben az egyik főszereplő alopecia universalisban szenved, és történetesen a Josh Radnor által megszemélyesített Sam Wexler legjobb barátja.

A film nagy részben new yorki fiatalok szerelmi életéről szól, ahol az Alopeciás Annie is megvívja a maga harcát az érzelmeivel.

Annie-t a svéd-kanadai Malin Akerman játssza, aki a filmszerep miatt leborotváltatta a szemöldökét, és a haját elfedő ún. kopasz-parókát hordott. Nekem a kendői tetszettek nagyon. Kár, hogy nem mutatták, hogyan kell őket a fejre varázsolni. :)

A film készítői szerették volna a foltos hajhullás nevű betegségről tájékoztatni a nézőket, bár ennek nem feltétlenül találták meg az ideális módját. Ez azonban szerencsére nem von le sokat a film élvezeti értékéből, és már önmagában az is elismerésre méltó, hogy egy kopasz nő főszereplőként tűnik fel a filmvásznon.

Ellentétben a nyári filmajánlómmal, ezúttal könnyed, szórakoztató 100 percre számíthattok. A teljes film magyar szinkronnal itt érhető el.

Íme egy kis ízelítő a filmből (angolul):

Nincsenek megjegyzések: