2011. július 30., szombat

Alopecia a filmvásznon

Esős nyári napokon, amikor régóta áhított szabadságunk gondosan megtervezett programját keresztbe húzza az időjárás furcsa szeszélye, pár érdekesnek ígérkező filmmel is vigasztalódhatunk.

Egyből többet is ajánlok, vagy a karakter vagy a filmben szereplő színész révén alopeciás vonatkozással.

A Két nő - egy ház (Grey Gardens) című film valós történetet dolgoz fel, melynek egyik főszereplője foltos hajhullással él együtt.

A képen Kis Edie és a filmben őt megszemélyesítő Drew Barrymore látható. 

A Jacqueline Kennedyvel rokonságban álló anya és lánya különc világát és különös történetét mutatja be ez a film, melynek keretét a két nőről szóló 1973-as dokumentumfilm adja. Kis Edie az évek során látványos sál- és fejkendő gyűjteményre tett szert. A pulóverek, nadrágok és szoknyák fejfedőként történő kreatív használatával tudtán kívül is divatot teremtett.

Szintén nem hétköznapi történetbe csöppenhetünk az Utazás Darjeelingbe (The Darjeeling Limited) című filmen keresztül. Három testvér kalandos spirituális utazását követhetjük nyomon Indiában. Egyikük asszisztense egészen véletlenül alopecia universalisos.

A várakozások előzetes beállításához: mindkét fent ajánlott film kicsit szürreális, egyáltalán nem könnyed limonádé... :)

A könnyedebb szórakozásra vágyóknak a "Jóvoltköszönömkérekmég" című vígjátékot ajánlom, amelyről bővebben itt írtam). A film New York-i fiatalok szerelmi életéről szól, ahol az alopeciás Annie is megvívja a maga harcát az érzelmeivel.
Sorozatrajongók elkezdhetik nézni Barry-t, az HBO saját gyártású, jelenleg kétévados szériáját, amelyben az alopecia universalisos Anthony Carrigan egy igazán komikus karaktert kelt életre.
Népszerű sorozat az immár háromévados Rólunk szól is. A második évad negyedik részében derül ki az egyik szereplőről, hogy egy kis foltban kihullott a haja. 
Családi film kategóriában pedig megér egy próbát a Dumbo című amerikai animációs film (2019), benne a szintén alopecia universalisos Joe Gatt-al.

Megjegyzés: a 2011-ben készült eredeti bejegyzés 2019-ben frissült.

Az "Alopecia...." sorozat hátteréről és a sorozat egyes részeiről bővebb információ ITT található. 

Nincsenek megjegyzések: