2011. augusztus 6., szombat

Ruta története (Ruta's story)

Ruta történetét az amerikai Nemzeti Foltos Hajhullás Alapítvány (NAAF) honlapján olvastam, és nemrég felvettem vele a kapcsolatot, mert szerettem volna írni róla a blogomban.

Tizenöt éves kora óta neki is élettársa Alopecia. Eleinte harcolt ellene. Nem értette, hogy miért történik mindez vele. Két év alatt elvesztette az összes haját, szemöldökét és szempilláját. Végül már az iskolát is magántanulóként fejezte be. A jövőjét teljesen kilátástalannak találta.


Rövid idő múlva viszont ráébredt, hogy senki nem élheti helyette az életét. Vilniusba költözött, pszichológiát és filozófiát kezdett tanulni. Olyan emberekkel hozta össze a sors, akik segítettek neki az elfogadásban. Meggyőzték róla, hogy kopaszsága nem hiányosság, hanem előny.

Egy évvel ezelőtt Litvániában kis csapatot verbuvált maga köré. Ma már több mint ötven tagja van az egyesületüknek. Mindezeken felül továbbképzi magát a pszichoterápia és az alternatív módszerek terén (masszázs, gyógynövények, színterápia), hogy majd ezzel is segíthesse Alopeciás sorstársait.

Ruta példája is azt mutatja, hogy még a legnagyobb kétségbeesésből is van kiút, és lehet, hogy épp egy nagy vesztesség átélése segít hozzá minket valódi életcélunk megtalálásához.

"Fordítsd az arcod a nap felé, fiam. Ne feledd, az élet rövid. Ha lehetőséged adódik rá, mindig fordítsd az arcod a nap felé!"
(Mo Hayder)
Köszönöm Rutának, hogy hozzájárult története és fényképei megosztásához.

Thank you Ruta for your consent to share your story and your beautiful photos!

Fotók: Giedre Rein

© Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: