2011. július 2., szombat

Műszálhajas tapasztalatok

Íme egy gyorsjelentés az immár két hónapos tapasztalatomról a Disc névre hallgató parókámat illetően.

A visszajelzések alapján jó döntést hoztam, amikor új "lemezt" tettem fel. A fazon és a szín is nagyon jó választásnak bizonyult, amiben igazán jól érzem magam.

A műszál iránt érzett korábbi averzióm teljesen alaptalannak bizonyult, mivel mindennapos viselete semmivel sem jelent nagyobb kellemetlenséget, mint az emberi hajas változaté. Tapintásra persze kicsit másabb érzés, mint az eredeti haj, de ez egyáltalán nem zavaró.

Egyedül a szálkásodás látszik problémásnak, ami korlátozza a hordhatóság időtartamát, de erre fel voltam készülve, ezért is választottam rövid fazont.


Az általános tapasztalatok szerint egyébként körülbelül fél év egy műszál hajas paróka viselési ideje. Ennyi idő alatt szálkásodik el annyira, hogy már ne érezze benne komfortosan magát az ember. Ilyen problémák a kétszer annyiba kerülő humán hajas változattal nincsenek, bár körülbelül egy év után náluk is érezhető a minőségi romlás.

Viszont a műszál hajas paróka tisztán tartását, ápolását sokkal egyszerűbbnek találom. Elegendő egy-kéthetente beáztatni a vásárlásakor beszerzett speciális samponba, majd hagyni magától megszáradni egy állványon vagy fellógatva. A műszálhoz kifejlesztett kondicionáló sprayvel mosást követően és két mosás között is felfrissíthető a haj. (Részletesebb leírás ITT található.)

A pillanatok alatt elkészülő mindig tökéletes frizura, valamint a szőrtelenítésmentesség mellett az életem egy újabb területén sikerült időt nyernem.

És mivel az idő pénz, egyre gazdagabbnak érzem magam. :)

Képek innen.

Nincsenek megjegyzések: