2011. február 5., szombat

Nem csak együtt ebédelünk

Kereken négy hét múlva nagy napra ébredünk. Ekkor rendezzük meg ugyanis első találkozónkat Budapesten.

Külföldön sokféle "támogató csoport" működik, amely segítségével ugyanazokkal a problémával, érzésekkel, nehézségekkel küzdő emberek találkozhatnak egymással.

Igazán eredetinek számít a "Bald Girls Do Lunch" kezdeményezés, amikor kopasz nők egy finom ebéd elfogyasztása mellett beszélik ki magukból érzéseiket.

Az ötlet az amerikai Thea Cassin fejéből pattant ki, aki 1997 óta szenved foltos hajhullásban. Ő hívta először ebédelni nő sorstársait, mely akciója azóta egy 33 városban megtalálható mozgalommá nőtte ki magát.

Thea így próbál segíteni sorstársainak, hogy az Alopecia miatt megváltozott énképüket el tudják fogadni és fel merjék vállalni önmagukat egy olyan társadalomban, ahol sajnos túl nagy szerep jut a külsőségeknek.

Nekem nagyon tetszik ez az ötlet, hisz ki ne szeretne vidám társaságban és finom ételek elfogyasztása mellett kikapcsolódni.

A foltos hajhullással együtt élők számára Magyarországon ezidáig nem adatott meg ilyen, vagy ehhez hasonló lehetőség, de március első szombatján a 2010 novembere óta folyamatosan verbuválódó kis csapatunk végre valósra cseréli eddigi virtuális létét.

Minden kedves sorstársunkat (nőket, férfiakat, gyerekeket egyaránt) szeretettel látunk mind a virtuális nappalinkban (MAAK), mind pedig az első és minden bizonnyal nem utolsó találkozónkon.

A visszaszámlálás megkezdődött: már csak huszonnyolcat kell aludni!

Kép innen.

Nincsenek megjegyzések: