2013. szeptember 24., kedd

Goldenblog történelem

A blog alig múlt még féléves, amikor megláttam egy hirdetést a Goldenblog versenyről. A nevezésre ilyen fiatalon még nem vállalkoztam, de eljátszottam a gondolattal, hogy talán a soron következő megmérettetésen indulok majd. Arra gondoltam, hogy talán a Goldenblog segítségével is növelhetem majd azok számát, akik e blogon keresztül értesülnek a foltos hajhullás nevű betegségről, és érintettség esetén az önsegítő csoport létezéséről. 

Az első két próbálkozásomkor viszont komoly nehézséget okozott, hogy mely kategóriába soroljam a blogot: életmód, vagy esetleg szakértő? Egyik sem volt az igazi... A korábbi kategorizálási nehézségek miatt 2013-ban már nem is vártam annyira lelkesen a versenykiírást, aztán végül mégis feltérképeztem a terepet. Legnagyobb meglepetésemre új kategóriákra, köztük a "civil"-re bukkantam. "Ez a kategória a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság ügyéről blogolóknak, más szóval zöldeknek, állatvédőknek, esélyegyenlőségért harcolóknak, alulról kezdeményezőknek és társaiknak szólt." Ezúttal nem bizonytalankodtam, sőt, úgy éreztem, ezt a kategóriát nekem találták ki. 

A verseny zárultával, az eredményhirdetések alkalmával pedig nem győztem kapkodni a fejem: a Csupa(sz)épség blog a közönségszavazás eredményeképpen a 21. helyen végzett (hálás köszönet a szavazatokért), majd a zsűri a legjobb tíz közé választotta (percekig szóhoz sem jutottam), és végül a harmadik helyen zárta a kilencedik alkalommal megrendezett blogversenyt a civil kategóriában (gyermeki lelkesedéssel ünnepeltünk Verával és Patríciával a díjátadón).  
A szöveges értékelésen különösen meghatódtam. Csupa(sz)épség: "Az önsegítés kreatív, bátorító formája egy kényes témában. A kopaszság, különösen a női kopaszság annyi szégyent termel, amivel nem könnyű szembemenni, pláne, hogy ennek a problémának nincsenek híres szóvivői, Angelina Jolie-jai. A szerző egy olyan világba enged be, ahová kiszolgáltatottság nélkül nem lehet bejutni, és ahol mégis keserűség nélkül, ám őszintén, érzékenyen kalauzol végig." (Büky Dorottya)

Mivel a "díjátadón" beszédet nem tarthattam, ezúton (is) köszönöm Verbőci Patríciának és Ugrai Juditnak a kopasz énemről készült első, gyönyörű fotókat, amelyek nélkül ma talán ez a blog sem lenne... és akkor nem lenne az önsegítő csoport és a kaTARzis kiállítás sem... A harmadik helyezés mindezeken felül már csak hab a tortán! És milyen finom! :)))

Frissítés:
A Goldenblog 2014-es versenyében a Csupa(sz)épség blog a pszichológia kategóriában szállt versenybe, ahol a párkapcsolati, önismereti, lélektani témában írt szakmai és személyes blogokat lehetett nevezni. A Csupa(sz)épség a közönségszavazatok segítségével a 101 indulóból a 24. helyen végzett. A szakmai zsűri (Szörnyi Krisztina és Kádár Annamária) a szakmaiságot és a különleges témát díjazva a 8. helyre sorolta a Csupa(sz)épség blogot, ami a 2013-as eredményhez hasonlóan egy hatalmas megtiszteltetés.

© Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: