2013. augusztus 25., vasárnap

Motivációk

Egy évvel ezelőtt, az akkor még cím nélküli kaTARzis kiállítás valóra váltásához toboroztam az ötletet támogató, foltos hajhullásban szenvedő sorstársakat. Szívesen csatlakoztak többen is a kezdeményezéshez, akik közül végül nyolcan vállaltuk a képeken való szereplést. 
És hogy mi volt a cél, ami mindannyiunk szeme előtt lebegett? Egyrészt az, hogy formáljuk az emberek látás- és gondolkodásmódját: legyen számukra természetesebb a női kopaszság, gondolkodjanak el a nőiesség fogalmán, merjenek kitörni a normalitás szűkre szabott kereteiből, és fedezzék fel a szépséget és különlegességet a másságban. 
Másrészt az, hogy minél több, eddig nem ismert sorstárshoz jussunk el, akik így megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, és erőt meríthetnek a képekről sugárzó szépségből és bátorságból. 
Minden egyes új helyszín és médiamegjelenés segíti üzenetünk továbbadását. Amikor belevágtunk, úgy éreztük, ha már csak egy sorstársnak segítünk ezzel, és ha csak pár ember gondolkodik is el azon, hogy nem csak a megszokott dolgok között lehet felfedezni a szépséget, akkor már megérte... 
Az eddigi visszajelzések alapján (pl. az önsegítő csoport már most több új taggal bővült a kiállításnak köszönhetően) volt értelme belevágnunk, ami a folytatáshoz is sok erőt ad: kaTARzis kiállítás, ősz, Szeged, Debrecen...

A kaTARzis kiállítás soron következő helyszínei és megnyitói:
Millenniumi Kávéház, Szeged, Dugonics tér 12.; 
2013. szeptember 28. - október 9.
Megnyitó: 2013. szeptember 28. 17:00 óra
Ifjúsági Ház Galériaterem, Debrecen, Simonffy u. 21.; 
2013. november 16. - december 7.
Megnyitó: 2013. november 16. 17:00 óra 

A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

Hálásak vagyunk a fotózás helyszínéért Németh Csabának (Alfa Stúdió), a fotókért Verbőci Patríciának, a sminkért Ugrai Juditnak és a stílustanácsokért Tartóczki Évának.

© kaTARzis Kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: