2013. október 12., szombat

Szegedi kaTARzis

Ahogy nyáron beharangoztam, ősszel újra láthatóak a kaTARzis kiállítás képei. Elsőként a szegediek találkozhattak velünk és a képekkel, mégpedig a 18. Őszi Kulturális Fesztivál keretében. Köszönet érte Elek Ágnesnek, aki felkutatta a helyszínt, valamint Szécsi Imrének, aki a Millenniumi Kávéház részéről igent mondott a megkeresésre. 
Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a fesztivál programfüzetében az első programelemként szerepelhettünk, és hogy ezúttal is bekerültünk több programajánlóba (Port.hu, KiállításajánlóDélmagyar.hu, Isten hozta! Dél-AlföldSzegedma, iszeged, Wherevent.com, Pinvest.comMillenniumi Kávéház). 
Lelkesen vetettük bele magunkat a munkába 2013. szeptember 28-án. Mi tagadás, kicsit izgultunk, hogy sikerül-e idejében felvarázsolni a képeket a falra, de a kemény munkának természetesen meg lett a gyümölcse.
A képek a helyükre kerültek, mi pedig siettünk, hogy rendbehozzuk magunkat az ünnepélyes megnyitóra. 
Alighogy elkészültünk, telefonhívást kaptunk, hogy egy TV stáb várja az érkezésünket. Ekkor még nem tudtuk, hogy az MTVA kollégái fogadnak majd minket. Meglepetésünk ennél csak akkor volt nagyobb, amikor kiderült, hogy az esti Híradóba is bekerül majd rólunk egy összeállítás. 

A megnyitó időpontjához közeledve egyre több érdeklődő, szegedi és Szeged környéki régi és új sorstárs, ismerős és ismeretlen érkezett, mi pedig egyre izgatottabbak lettünk. 
A budapesti Mozsár Kávézó után a Millenniumi Kávéházban is csatlakozott hozzánk a Cafe Quartet vonósnégyes, hogy a vizuális mellett zenei élményben is része legyen a megnyitóra kíváncsi közönségnek. A felcsendülő zene jelezte, hogy kezdetét vette a program. 
Ezúttal egy új programelemként, Patríciával közös beszédünket megelőzően, dr. Kui Róbert, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának orvosa röviden ismertette a foltos hajhullás nevű betegséget a látogatókkal. Ezúton is köszönjük neki a hiteles tájékoztatást.  

A videót készítette: Mészáros Dániel

Ezt követően az ismert forgatókönyv szerint folytatódott a megnyitó, melynek egy bizonyos pontján a jelen lévő sorstárs-modell lányok sem rejtőzködtek tovább a nézők között.
Végezetül azt estre a koronát a sok-sok bátorítás és szeretet tette fel, amit a jelenlévőktől kaptunk. Senki nem ment el anélkül, hogy nem lépjen oda hozzánk, és ne mondja el, hogy mennyire bátornak tartanak bennünket, amiért fel mertük vállalni ezt a betegséget, és kezdeti felelmeink, kétségeink ellenére is megmutattuk, hogy nem a haj teszi a nőt.

Bár mi másnap hazafelé indultunk, a kaTARzis kiállítás híre tovább szárnyalt a helyi és az országos médiának köszönhetően.   
Forrás: Délmagyarország (idézte még: weborvos)

Hálás köszönet Simon Lottinak és Varga Lászlónak a vendéglátásért, a finom ebédért és a képek megőrzéséért, melyek legközelebb október 17-én lesznek láthatóak Budapesten.

Aktualitások és köszönetnyilvánítás ITT.

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: