2012. július 10., kedd

Paróka viselése nyáron

Talán emlékeztek, hogy írtam már a paróka viselés nyáron tapasztalható kellemetlenségeiről. A kánikula nem könnyíti meg parókás életünket, de van egy trükk, amit a több, mint egy hete tartó hőség túlélése alapján ajánlok a figyelmetekbe.


Hűséges társam lett a mindennapokban ez a vékony sapka, melyről bővebben itt írtam korábban. Tavaly november óta hordom, és már el sem tudom képzelni nélküle a paróka viselését.

Télen remek ötletnek bizonyult, hiszen megakadályozta, hogy a szél és a hideg a paróka "résein" keresztül a fejbőrömig hatoljon, miközben zárt térben sem volt zavaró, és kellemetlen. Különösen hasznos volt a szélben, mivel a paróka anyaga szinte hozzátapadt a sapkához, így az kevésbé volt instabil a fejemen.

Kíváncsian vártam, mik lesznek nyári tapasztalataim. A több, mint egy hetes kánikula remek tesztelési időszaknak bizonyult, és nem okozott csalódást. Nem éreztem megterhelőnek, hogy a paróka alatt még egy vékony réteg fedi a fejemet, ugyanakkor a fejbőröm izzadását tökéletesen magába szívta.

Ebből kifolyólag a parókát is megkíméli, mivel az izzadság és a fejbőr zsírosodása nem érintkezik közvetlenül annak belső anyagával. Azoknak is hasznos kiegészítő eszköz lehet, akik idegenkednek a paróka alkotórészei és a fejbőr közvetlen érintkezésétől.

A paróka-alá-való bambusz sapkát a Hair-Club üzleteiben, vidéki partnereiknél és a webáruházukban tudjátok beszerezni.

Kiegészítések: 
(1) a bambusz sapka egyéni hasznosságát befolyásolhatja a hordott parókát típusa, 
(2) a Hair-Club webáruházában az szerepel, hogy csak egy méret van belőle, de van belőle S-es és M-es méretű is - kisebb fejmérettel (azaz az átlagos 57-60 cm alatti fejkörméret esetén) érdemes az S-es méretet választani, 
(3) a Hair-Club mellett más parókaforgalmazó cégeknél és gyógyászati segédeszköz boltokban is érdemes megnézni a kínálatot. 

Bővebben itt írtam a bambusz sapkával kapcsolatos saját tapasztalataimról. 

Nincsenek megjegyzések: