2012. július 10., kedd

Paróka viselése nyáron

Talán emlékeztek, hogy írtam már a paróka viselés nyáron tapasztalható kellemetlenségeiről. A kánikula nem könnyíti meg parókás életünket, de van egy trükk, amit a több, mint egy hete tartó hőség túlélése alapján ajánlok a figyelmetekbe.


Nem tévedés, valóban azt tanácsolom, hogy a paróka alá vegyetek fel egy vékony sapkát, melyről korábban itt írtam. Tavaly november óta hordom, és már el sem tudom képzelni nélküle a paróka viselését.

Télen remek ötletnek bizonyult, hiszen megakadályozta, hogy a szél és a hideg a paróka "résein" keresztül a fejbőrömig hatoljon, miközben zárt térben sem volt zavaró, és kellemetlen. Különösen hasznos volt a szélben, mivel a paróka anyaga szinte hozzátapadt a sapkához, így az kevésbé volt instabil a fejemen.

Kíváncsian vártam, mik lesznek nyári tapasztalataim. A több, mint egy hetes kánikula remek tesztelési időszaknak bizonyult, és nem okozott csalódást. Nem éreztem megterhelőnek, hogy a paróka alatt még egy vékony réteg fedi a fejemet, ugyanakkor a fejbőröm izzadását tökéletesen magába szívta.

Ebből kifolyólag a parókát is megkíméli, mivel az izzadság és a fejbőr zsírosodása nem érintkezik közvetlenül annak belső anyagával. Azoknak is hasznos kiegészítő eszköz lehet, akik idegenkednek a paróka alkotórészei és a fejbőr közvetlen érintkezésétől.

A paróka-alá-való bambusz sapkát a Hair-Club üzleteiben, vidéki partnereiknél és a webáruházukban tudjátok beszerezni.

Nincsenek megjegyzések: