2012. július 27., péntek

Alopecia az Olimpián

Az Olimpia lázában ég az egész világ, így ki más is lehetne egy új bejegyzés főszereplője, mint egy foltos hajhullásban, kicsit pontossabban annak universalis formájában szenvedő Olimpikon.


Az 1981-es születésű Staciana Stitts az USA úszócsapatának tagjaként a Sydney-i Olimpián aranyérmet nyert 4x100 méteres vegyes-váltóban. Jelenleg edzőként dolgozik.


Staciana haja 12 éves korában kezdett foltokban hullani. Az úszás miatt paróka helyett inkább sapkát hordott, de nem érezte jól magát, mert úgy érezte, hogy a sapka mögé kell rejtenie személyiségét. Hat hónappal később a haja elkezdett visszanőni. Az efeletti öröme azonban nem tarthatott sokáig, mivel hamarosan újra kihullott a haja. Ekkor azonban arra az elhatározásra jutott, hogy inkább leborotválja a megmaradt haját, majd békét kötött a kopaszságával, és elfogadta önmagát. És mivel ő ezt a problémát önmagában megoldotta, az őt körülvevő emberek számára is természetes lett új külseje.

Staciana azt vallja, hogy Alopeciának köszönheti erős és határozott személyiségét. Az amerikai "Gyerekek Alopecia Projektje" (CAP) kezdeményezés szóvivője, valamint az Amerikai Foltos Hajhullás Alapítvány (NAAF) által szervezett Ifjúsági Konferencia és Tábor lelkesítő előadója, hiszen sikerei és kitartása révén kiváló példakép a gyerekek, fiatalok számára.

Bejegyzés és képek forrása: itt és itt.

Nincsenek megjegyzések: