2012. június 30., szombat

Meglepetések

Amikor belekezdtem e blog írásába, két dolog motivált: egyrészt, hogy kiírjam  magamból az Alopeciához fűződő érzéseimet, gondolataimat, másrészt, hogy eljussak a sorstársakhoz. A Nők Lapja 2010/45. lapszáma, valamint az Amerikai Foltos Hajhullás Alapítvány (NAAF) honlapján megjelent történetem segített hozzá ez utóbbi célom eléréséhez.

Nagy örömmel tölt el, hogy mostanra közel 50 magyar sorstárssal kerültem kapcsolatba, akik közül sokan tagjai a mindennapi kommunikációt lehetővé tevő titkos MAAK csoportnak is. Az elmúlt két évben azonban nemcsak magyar, de külföldi sorstársakkal is levelezni kezdtem. Tavaly egyikőjük történetét veletek is megosztottam.


A blog írásának folytatásával remélem, hogy még több emberhez eljut az üzenetem: "a termék nem hibás, csak másképp van csomagolva", és attól még, hogy valaki nem a társadalom/média által elképzelt normális, ideális paraméterekkel rendelkezik, ugyanolyan értékes.

Azon túl, hogy élvezem a bejegyzések születésének minden pillanatát - az ötletvadászattól, az adat- és illusztráció gyűjtésen át a konkrét tartalom szövegezéséig -, gyermeki lelkesedéssel tudok örülni minden kisebb és nagyobb visszajelzésnek. Ezért ha nem bánjátok, 2012. első félévének utolsó napján készítenék egy rövid számvetést azokról a meglepetésekről, melyektől lelkesedésem új erőre kapott.

(I.) Év elején bukkantam rá egy internetes cikkre, ahol a szerző a blogomat forrásként jelölte meg, és a foltos hajhullás iránt érdeklődők számára olvasásra érdemesnek minősítette. :)


(II.) Ezt követően értesültem a Képes Vagyok blog pályázatáról, melyre abból a megfontolásból küldtem be rövid írásomat, hogy történetemen, ill. blogomon keresztül még több emberhez eljusson az üzenetem, és felhívjam az olvasók figyelmét a foltos hajhullás nevű betegségre. A pályázatom, ill. a szavazásra buzdítás egyfajta "coming-out" (felvállalás) is volt a részemről, ugyanis ismerőseim/barátaim egy része innen értesült betegségemről, ill. az ehhez kapcsolódó "munkásságomról". A sok-sok pozitív visszajelzés mellett az már csak hab volt a tortán, hogy a szervezők nekem ítélték az első helyet.

(III.) Végezetül, egy ausztrál testfestő kezdeményezés kapcsán találtam rá az Ausztrál Foltos Hajhullás Alapítványra (AAAF), amelynek facebook falán sok érdekes hírt osztanak meg, ezért "lájkoltam" az oldalt. Június utolsó napjaiban az aktuális hírfolyam pásztázása közben meglepetésemre egyszer csak saját magamon akadt meg a szemem. Nem tudom, hogy jutott el a blogom híre Ausztráliába (talán a fent említett kezdeményezés fényképészén keresztül, akivel a fényképek publikálása előtt felvettem a kapcsolatot), de gyermeki lelkesedéssel fogadtam blogom angol nyelvű oldalának megosztását, mely azóta több, mint harminc "lájkkal" gazdagodott. Ezúton is köszönöm az ausztrál olvasóknak a tetszés-nyilvánítás ezen formáját. :)
 

Idő és energia függvényében továbbra is igyekszem majd felkutatni az érdekes, inspiráló történeteket. Teszem ezt abban a reményben, hogy talán nem csak nekem nyújt olvasásuk pár percnyi (készítéssel együtt órányi :)) élvezetet.

© Minden jog fenntartva! Az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: