2012. április 24., kedd

Alopecia a színpadon

Magyarországhoz hasonlóan sok más ország is a tehetségkutató műsorok lázában ég. A tévécsatornák sorra indítják a reményteli csillagok és sztárok felkutatását célzó programokat, mely alól nem kivétel az angol BBC1 sem, ahol nemrég egy alopecia universalisban szenvedő énekes lépett a színpadra.

A Hang (The Voice) című műsor specialitása, hogy a négy zsűritag a válogatók során először csak hallja, de nem látja a versenyzőt, hogy döntésüket egyedül a hang alapján tudják meghozni. A 34 éves Toni Warne éppen ezért mert életében először paróka nélkül kiállni a színpadra. Hangjával pedig lenyűgözte a zsűrit és a stúdió közönségét is.
Toni egyébként rutinos versenyző, ugyanis kilencéves korában már feltűnt és sikeresen szerepelt a Lehetőség Kopogtat (Opportunity Knocks) című tehetségkutató műsorban. Ezt követően egy kislemeze is megjelent az akkori gyereksztárnak.
Toni már hétéves korától küzdött a foltokkal, de csak húszas évei elején vált hajhullása olyan mértékűvé, ami már zavarta a színpadon. Alopecia nála is szép lassan a foltokról universalisra váltott, ezért vokalistaként mindig parókában lépett színpadra. Úgy érezte, senki nem venné komolyan, ha kopaszon énekelne.

Hajának elvesztése nagyon megtépázta önbizalmát, ami énekes karrierjében is visszafogta, de most úgy döntött, hogy nem akar többé Alopecia miatt a háttérbe húzódni. Azzal, hogy felvállalja állapotát, szeretne a sorstársainak is példát mutatni, akik bizonyára sokan vannak a közel nyolcmillió tévénéző között.

Képek innen, innen és innen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper a blog!
Csak most találtam rá az oldladra, nekem AU-om van.

Csak így tovább!

Csupa(sz)épség írta...

Szia!
Köszönöm! :)
Ha szeretnél velem, ill. a többi sorstárssal kapcsolatba kerülni, írj egy e-mailt, és megírom a lehetőségeket.