2011. október 24., hétfő

Kopaszon a színpadon

Lili Añel, Philadelphiában élő dalszerző-énekesnő fényképét meglátva először még nem gondoltam volna, hogy hajának leborotválása nem egy tudatos, szándékos lépés volt. Szerintem ugyanis lenyűgözően néz ki!

Sajnos azonban egy hosszú küzdelem és fájdalmas döntés áll külsejének megváltoztatása mögött, amit ő is Alopecia nevű élettársának köszönhet.

Közel 18 éven keresztül vívta harcát a foltokkal. Mindent (még a szteroid injekciókat is) bevetett, hogy megszabaduljon tőlük és különböző praktikákat fejlesztett ki, hogy leplezze őket.

Mintha magamat hallottam volna, amikor a róla szóló cikket olvastam. Mindaddig amíg valamelyest el tudta fedni meglévő hajával a foltokat, nem volt hajlandó más megoldás után nézni. A színpadra lépés előtt minden tincset gondosan elrendezett, és a nézők soraiban ülő férje különféle jelekkel figyelmeztette, ha valahol kilátszott a fejbőre.Idén márciusban azonban egy éjszaka a meglévő haja nagy része kihullott, és végül úgy döntött, hogy leborotválja a maradékot. Végre szabadnak érezte magát. Nem akar sem parókát, sem pedig divatos sapkákat, kalapokat, kendőket hordani, ehelyett ismertségét "kihasználva" próbálja felhívni a figyelmet a foltos hajhullásra.Elsősorban a foltos hajhullással küzdő gyerekeken szeretne segíteni, ezért állt a Children's Alopecia Project (Gyerekek Hajhullás Projektje) kezdeményezés mellé. Úgy érezte, leginkább a gyerekek szorulnak bátorításra, akik nap, mint nap ki vannak téve a csúfolódó megjegyzéseknek.

Lili rettegett, amikor először lépett kopaszon színpadra, de a fenti két videót összehasonlítva szerintem már jóval korábban a borotvára kellett volna szavaznia. Nekem százszor jobban tetszik kopaszon!

Nincsenek megjegyzések: