2013. november 24., vasárnap

kaTARzis Debrecenben

A kaTARzis kiállítás őszi túrnéjának utolsó állomásaként Debrecenbe érkezett, melyet a helyi és regionális online média, programajánlók, valamint a rádió állomások is beharangoztak. 
A megnyitó napján a képeket az Ifjúsági Ház szép, tágas galériaterme, minket pedig két kedves kollégája, Szabó Nikolett és Tonti László fogadott, akik rengeteget segítettek abban, hogy a képeket felverázsoljuk a falra. Örültünk neki, hogy több debreceni sorstársunk is csatlakozott már ekkor hozzánk, hogy együtt tölthessük az egész szombat délutánt.  
A fizikai munka után lélekben is próbáltunk felkészülni a megnyitóra, melyre ezúttal is sokan, köztük rokonok, ismerősök, barátok, rég- vagy még egyáltalán nem látott sorstársak is kíváncsiak voltak.
A megnyitón ezúttal (is) a Cafe Quartet Trió biztosította az audió élményt a vizuális mellett. A mélyhegedűn játszó Judit nagyon hiányzott nekünk, de a formáció nagyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy trióként is felejthetetlen zenei élményt nyújtottak nekünk.
Miután mindenki elfoglalta helyét, a muzsika hangjai jelezték, hogy megkezdődött a hivatalos megnyitó. Beszédünk során ezúttal sem volt könnyű dolgunk. Patrícia a látogatók számának növekedésével egyenesen arányosan izgul, én pedig próbáltam száraz tekintetű vendégekkel felvenni a szemkontaktust, hogy képes legyek komolyabb könnyáldozat nélkül befejezni mondandómat.     
Röviden, tömören: ismét egy katartikus élményben volt részünk. Meghatódtunk az emberek kedvességén és érdeklődésén. Boldogok voltunk, hogy megismerhettük a nyolcéves Toncsit, szüleit, valamint nővérét. Talán sikerült felvillantani számukra a foltos hajhullás ellenére is elérhető teljes és boldog élet reményét és jövőképét. Egy kedves hölgy pedig azért hozta el a megnyitóra kemoterápia előtt álló ikertestvérét, hogy kevésbé legyen szomorú hajkoronájának esetleges elvesztése miatt.  
Az elmaradhatatlan záró csoportképnél Patrícia ismét instruált minket a tökéletes beállításhoz. 
Az őszi/téli időszakban kicsit nehezen kivitelezhető "boka- és lábvillantós" pin-up póz után jöhetett az elengedhetetlen piros körmök megörökítése is. 
A képeket 2013. december 7-ig az Ifjúsági Házra bíztuk, és reméljük, hogy sokakhoz eljut a kiállításunk híre. Ebben nagy segítségünkre van a helyi és regionális média:

A Klub Rádió debreceni regionális adóján 2013. november 18-án került adásba az az interjú, melyet Faragó László készített rólunk. A Cívis hír "kopaszon is gyönyörű nőknek" titulálta a képeken szereplő modelleket, a Dehír "a nőiesség nem haj függvénye" címet adta a rólunk szóló cikkének, a Hajdú Online és a Borsod Online Női katarzisról tudósított, a Best FM pedig egy különleges kiállításként adott hírt rólunk. Az Így lakunk mi! blog a kiállítás címválasztásának hátterét is megemlíti. Ezen felül, ajánlott minket az országos Kiállítás ajánló, a Fidelio, a Szállásvadász, a Pinvest.com, a Programturizmus, valamint a Port.hu. A helyi programajánlók közül pedig hírt adott rólunk a Debrecen PlusDebrecen InfoDebrecen City, a kisalfold.hu, valamint a rendezvenyek.debrecen.hu

Végezetül szeretném megköszönni a remek fotókat Kalkó Hajninak, Katona Szilvinek és Kalmár Péternek. 


A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

Minden jog fenntartva! © kaTARzis kiállítás és a fotók készítői

Nincsenek megjegyzések: