2013. július 20., szombat

kaTARzis Pécsett

Miután a képek felkerültek a FIKSZ falára, a pécsi belváros felfedezése után lázas készülődésbe kezdtünk az esti megnyitóra. 
Fotó: Komlós Attila - Kép innen

Még a vendégek előtt megérkeztünk a FIKSZ-be, ahol kicsit ráhangolódtunk a pin-up életérzésre. Verbőci Patrícia természetesen itt is "szigorúan" ügyelt arra, hogy a póz tökéletes legyen... :)
Fotó: Maczekó Péter

Aztán gyülekezni kezdtek az érdeklődők, és a KuPé folyóirat összművészeti tere kezdett megtelni. Nagy öröm volt a számunkra, hogy látogatók között üdvözölhettük pár sorstársunkat, akiket eddig a nagy távolság miatt csak virtuálisan, a MAAK önsegítő csoportján keresztül - vagy még úgy sem - ismerhettünk. 
Izgatottságunk a tetőfokára hágott, amikor felcsendült a CombFIKSZ zenekar gitár- és énekhangja. 
Ezúttal is Patríciával közösen nyitottuk meg a kiállítást, de a beszédünk egy pontján természetesen a FIKSZ-ben is magunk mellé invitáltuk a jelenlévő főszereplőket. Nagyon hiányoztak a többiek is, de természetesen megemlékeztünk róluk is a megnyitó keretében.  

A beszédeket követően örömmel nyilatkoztunk a helyi sajtó munkatársainak, ugyanis (az ezzel járó izgalmak ellenére) remek lehetőséget látunk minden felkérésben arra, hogy üzenetünk eljusson a sorstársainkhoz és az emberekhez. 
Beszélgetve a jelenlévő látogatókkal azt is megtudtuk, hogy a nagyközönség elé történő kiállásunk nemcsak a sorstársainknak, hanem olyan embereknek is segítséget jelenthet, akik bármely okból kifolyólag nem tudják elfogadni vélt, vagy valós testi tökéletlenségüket. 
Fotó: Maczekó Péter

Nagyon örülünk, hogy a kaTARzis kiállításról a megnyitót követően is tudósítottak a helyi médiában. A bama.hu már a megnyitó másnapján közölt egy cikket Komlós Attila fotóival.

Ezt követően a Pécsi napilap írt a megyitóról és a kezdeményezésünkről, melynek keretében Gyenese Andrea velünk készült videóriportját is megnézhettük:
"Nyolc, foltos hajhullásban szenvedő nő állt modellt azzal a céllal, hogy a képek hatására a "tökéletes" címlaplányokon szocializálódott társadalom talán befogadóbban tekint majd a női kopaszságra. A fotók azt üzenik, hogy a nőiesség nem haj függvénye, a modellek bátor kiállása pedig azt, hogy tökéletlenségeink elfogadása megszabadít és lehetővé teszi, hogy szeressük önmagunkat."

A Pécsi napilap összeállítását, valamint a kiállításunkat az "Egy milliárd nő ébredése" nemzetközi mozgalom pécsi csoportja a következő felvezető szöveggel ajánlotta facebook oldalán: "Egy nagyon jó pécsi kiállításra hívnám fel a figyelmeteket: 8 alopéciás bátor nő megmutatta, - azoknak akik hadilábon állnak a külsejükkel és azt gondolják, hogy csak a tökéletes címlaplányok szépek és trendik - hogy ez nem így van!:) Respekt!"

Pár nappal később a Pannon Krónika Pécsi Kör című műsora tudósított a kaTARzis kiállításról.  A Pécs TV videóösszeállítása pedig azt mutatta be, hogy képeink nem csak a foltos hajhullásban szenvedő sorstársakra vannak nagy hatással.

Ekkorra mi már elköszöntünk Pécstől és a FIKSZ-től is, de a képeket jó kezekben hagytuk... 
Fotó: Maczekó Péter

... hogy tovább szárnyaljon üzenetünk az emberek felé.

A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: