2011. december 31., szombat

Sok kicsi sokra megy

Az Amerikai Foltos Hajhullás Alapítvány (NAAF) már több bejegyzésemben is felbukkant (pl. itt is). Nem véletlenül, hiszen a 30 éves múltú alapítvány több tízezer foltos hajhullásban szenvedőnek próbál segíteni: tájékoztat, konferenciát szervez, kutatást finanszíroz, támogató csoportok létrejöttéhez asszisztál. (Ez utóbbiból a MAAK-nak köszönhetően egy éve mi sem szenvedünk már hiányt. :))

Mindez persze hatalmas anyagi erőforrást igényel, de látva az alapítvány által végzett munka hasznosságát és eredményességét, a betegségben szenvedők családtagjai, rokonai, ismerősei folyamatosan gyűjtik az adományokat a NAAF számára.

Idén én is csatlakoztam a NAAF adományozók csapatához. Egy évvel ezelőtti "modell" felkérésem rendhagyó díjazása ugyanis egy kisebb összegű adomány felajánlása lett. Aki pedig adományoz, az egy éven keresztül automatikusan "előfizetője" lesz a negyedévente megjelenő NAAF hírlevélnek.

A NAAF a hírlevélen keresztül ad tájékoztatást a kutatások állásáról, és történeteket mutat be a betegséggel való megküzdésről, valamint a legkülönbözőbb adománygyűjtő akciókról. A kiadvány fotóit (pl. ezek itt) nézve érezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül.

De természetesen a sorstársakkal való találkozáshoz nem kell a tengeren túlra utaznunk. A folyamatosan bővülő "mákvirág" csapatunknak 2011-ben háromszor is volt alkalma megtapasztalni, milyen felemelő érzés hason szőrűek, akarom mondani hasonszőrtelenek, társaságában lenni. Természetesen folyt. köv. 2012-ben is! :)

Nincsenek megjegyzések: