2011. augusztus 27., szombat

Praktikusan, sportosan

A Pierluigi Collináról szóló bejegyzésem adta az ötletet, hogy ezúttal a sportoláshoz, kikapcsolódáshoz tegyem közkincsé néhány jól bevált praktikámat.

Lételemem a mozgás (karban tartom vele a testemet, segít levezetni a gőzt, növeli az állóképességemet, jó szórakozás, és még folytathatnám a sort...), ezért viszonylag gyorsan rátaláltam azokra a mozgásformákra, melyek kielégítik ezirányú igényeimet, majd párosítottam hozzájuk a komfortosságot leginkább biztosító módszereket is. Nem hagyom, hogy Alopecia hátráltasson!

Mivel nem szeretem a tömegben izzadást, a beltéri sporttevékenységek nagy részét a nappalimban található szobabicikli-súlyzó-matrac trió segítségével oldom meg, a legkényelmesebb formában, azaz fedetlen fővel.

Előfordult, hogy magányos sportomat csoportban végezhető és élvezhető mozgásformával egészítettem ki. Így hódoltam régebben a tánc iránti szenvedélyemnek, ahol a hastánc és a salsa alapjaival ismerkedtem. Esetükben a paróka kényelmesnek bizonyult, bár egy-két bonyolultabb figuránál egy hajráf, vagy egy kétoldalas ragasztószalag a teljes biztonság érdekében jól jött volna. Akkor még ennek hiányában inkább kihagytam a látványosabb fejrázogatós és sokat forgós-pörgős figurákat. Ma már felkészültebb lennék! Parókarögzítő tippek ITT.

Ha a jó sors vagy pár baráti könyörgő szó medence vagy szauna közelébe sodor, az öltöző magányában parókámat/pamut kendőmet úszósapkára cserélem, és igyekszem túlélni a vízközeli élményeket. Ez a közeg nem a kedvencem, viszont mekkora könnyebbség, hogy a végén nem kell a hajszárítással bajlódnom! ;)
Teljesen megtáltosodom viszont, ha túrázásra vagy kerékpározásra adódik alkalom. Hegyet másztam párszor parókában, de egyszer a szakadó eső, majd a magas páratartalom győzött meg arról, hogy kényelmesebb azért ezt a műfajt is pamutkendőben/sapkában művelni.
Kerékpározáskor is tökéletesen bevált a vékony sapka/csősál, így nem kell a menetszél miatt sem aggódnom, és még bukósisakkal együtt is kényelmesen hordható. A hab a tortán pedig, hogy futás közben is remek választásnak bizonyult. A tapasztalataimról vidót is készítettem, amit ITT és ITT tudtok megnézni.
Kényelmi megfontolások, valamint a szél és a nap elleni védekezés miatt manapság már városnéző kirándulásokhoz, hosszabb utazásokhoz és sok más szabadidős tevékenységekhez is legtöbbször a kendős/sapkás megoldást választom. 
Minderről további részleteket ITT olvashattok, a fenti képen látható kötési technika részleteit pedig ITT tudjátok videón megnézni. A videósorozat eddig elkészült összes részét ITT találjátok. 

Képek: innen, innen, valamint saját gyűjteményből.

© Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

1 megjegyzés:

lilakávé írta...

Köszönöm a meghívást! Nagyon tetszett a bejegyzés :) mert az jön le belőle hogy milyen sokat ad a mozgás.