2020. június 6., szombat

Kendőkötési technikák

A foltos hajhullás kapcsán talán az egyik legnagyobb kihívás, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb praktikákat. A cél az, hogy bármikor szabadon eldönthessük, mit teszünk a fejünkre - ha teszünk rá egyáltalán bármit is. A legjobb, ha a különböző helyzetekben rendelkezésünkre álló alternatívákat - pl. hajpánt, kendő, sapka, paróka, fedetlen fej - teszteljük, s közben megfigyeljük, hogyan érezzük magunkat. Ha kényelmetlen vagy kellemetlen, akkor érdemes megnézni, milyen változtatásokkal lehetnek javítani a közérzetünkön. A lényeg, hogy ne adjuk fel! Addig keresgéljünk, változtassunk, amíg meg nem találtuk a számunkra legmegfelelőbb megjelenési formákat. (Erről itt írtam korábban.)            
Nekem évekbe telt, mire a különböző alternatívákat végigpróbálgattam, de megérte, mert ma már szinte nincs olyan helyzet, amire ne lenne egyszerre többféle megoldásom is. Néha már épp a lehetőségek széles tárháza okozza a nehézséget, na és hogy az időközben hatalmasra duzzadt paróka, sapka, sál és kendő kollekciómnak helyet találjak. :)

Az éppen aktuális parókáim kiválasztása is okozott némi nehézséget (tippek itt), de talán még ennél is nagyobb kihívást jelentett a parókát helyettesítő alternatívák megtalálása. Hogy kicsit megkönnyítsem a dolgotokat, egy bejegyzésben összegeztem a tapasztalataimat (ld. itt), a fenti képeken látható kendőkötési technikáról pedig készítettem néhány videót (ld. itt). Ha a paróka hordással kapcsolatos tapasztalataimra is kíváncsiak vagytok, itt találjátok az összefoglalómat. Vágjatok bele bátran ti is a kísérletezésbe!

© Minden jog fenntartva! Az írás és a fényképek engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: