2013. július 13., szombat

Felkészülés a kaTARzisra

Egy héttel ezelőtt, július 6-án nyílt meg a kaTARzis kiállítás Pécsett, a KuPé folyóíriat összművészeti terében, a FIKSZ-ben. Páran már előző este Pécsre érkeztünk, hogy szombat délelőtt segédkezzünk a képek falra helyezésénél. A Civil Közösségek Házában fogadtak bennünket...  
...nem is akárhogyan...
Gyermeki lelkesedéssel fotóztunk le valamennyi helyet, ahol a kaTARzis kiállítás plakátjával találkoztunk...
Még péntek este nyakunkba vettük a várost, hogy megnézzük, hol lesznek láthatóak vidéken először a képeink... és lám-lám, itt is belebotlottunk a plakátunkba. :)))
Szombat délelőtt az elengedhetetlen tejeskávé után utunk a FIKSZ-be vezetett, ahol a segítésünkből végül irányítás lett, és bízunk benne, hogy csak ritkán hátráltattuk a folyamatokat. 
Miközben a FIKSZ lelkes csapatát erősítő Komlós Attila és Maczekó Péter a képeket falra varázsolták, mi a FIKSZ felfedezésére indultunk. 
Az egyik sarokban egy régi írógép köré szerveződő dekoráció ragadta meg a figyelmünket, míg egy másik sarokban a FIKSZ kollégáinak kedvenc személyiségeit ábrázoló fotómontázs előtt időztünk. Aktuális kedvenceim az '50-es évek pin-up stílusát képviselő Marilyn Monroe-t és James Deant ábrázoló kép, valamint Robert Capa és egyik híres mondása ("Nem elég a tehetség, magyarnak is kell hozzá lenni.") lettek.
Míg Attila és Péter a képek felrakásával volt elfoglalva, mi Péter parafadugóból készült alkotásait, azaz a paraftokat is megcsodálltuk.
Aztán megérkezett Fükő Béla szobrászművész is, aki nemcsak a képek falra helyezésében segített, de velünk is megosztotta gondolatait a képekről és a kezdeményezésünkről, melynek egy külön bejegyzést szeretnék szentelni a közeljövőben.      
 
Izgatottak voltunk az esti megnyitó miatt, különösen miután megtudtuk, hogy kiállításunkra egy valódi kuriózumként tekintenek, melyet a helyi sajtó is beharangozott már: a Pécsi Est a FIKSZ galéria eddigi legnagyobb "dobásaként", a Pécsi Újság különleges tárlatként, a Dunántúli Napló "döbbenetes kiállításként" adott hírt rólunk, de bekerültünk a Made in Pécs júliusi ajánlójába, a Trubadur magazinba, a Pécsi napilapba, a regionális közművelődési adatbázis programajánlójába is, és a Pécsi programok, valamint a délmagyar.hu is ajánlotta a kaTARzis kiállítást és megnyitóját.
A képek a helyükre kerültek, mi pedig a szállásunk felé vettük az irányt, hogy tökéletes formába kerüljünk az esti megnyitóhoz... Folyt.köv...

A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! A képek és az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: