2013. június 3., hétfő

kaTARtikus este

Egy évvel ezelőtt, amikor az Alopecia UK támogatásával létrejött angol kezdeményezéssel találkoztam, tudtam, hogy mi is képesek vagyunk egy hasonló figyelemfelkeltő akció megszervezésére. 

A kezdeti csetlés-botlások és tapogatózás után szegődött mellénk segítőnek Verbőci Patrícia és Ugrai Judit, akiknek a különleges koncepciót, az 50-es évek plakátstílusát köszönhetjük. Hamarosan kiegészültünk Tartóczki Évi stílustanácsadóval, hogy hitelesen idézzük meg a képeken a pin-up életérzést. 

A megnyitó napjához közeledve egyre izgatottabbak lettünk. Csak remélni mertük, hogy a képekből sugárzó életvidámság, bátorság, szépség és visszafogott kacérság a kopasz nők látványához kevésbé szokott közönségnek is olyan sokat fog adni, mint amennyit mi kaptunk egymástól a közös, nagy álmunk valóra váltásának folyamata során.

A kaTARzis kiállítás első helyszínének megnyitója mindannyiunk számára felemelő, és túlzás nélkül állíthatom, hogy katartikus élmény volt. Olyan érzésünk volt, mintha egy másik univerzumban csöppentünk volna. 

A jelenlévőkből felénk áradó szeretet és elismerés egy olyan légkört varázsolt körénk, amilyenben eddig még nem volt részünk. Még most is az élmény hatása alatt állunk, ezért később még biztosan születik majd pár bejegyzés az érzéseinkről, családtagjaink, barátaink, ismerőseink és a látogatók visszajelzéseiről (ld. ITT).
Addig viszont nézzétek meg a fenti videót. Hálás köszönettel tartozunk az mno.hu újságíró-riporterének, Konopás Noéminek, valamint kollégáinak a hiteles és megható beszámolóért (ami cikk formában itt olvasható).  

Ha van még időtök és kedvetek, idézzétek fel a kaTARzis kiállítás megszületésének történetét: 
ITT olvashattok az ötlet születéséről; 
ITT bepillanthattok a több, mint két évvel ezelőtti fotózásba; 
ITT megtudhatjátok, hogy miért pont kaTARzis; 
ITT olvashattok a célegyenesbe érésünkről; 
ITT pedig az első megnyitó óta megrendezett további tíz tárlaton szerzett élményeink szöveges és képes beszámolóját találjátok.

A kaTARzis kiállítás bemutatása ITT, hivatalos facebook oldala ITT található, a kapcsolódó blog bejegyzések pedig ITT olvashatók.

Köszönnyilvánítás: 
Verbőci Patrícia (ötlet, fotó), Ugrai Judit (smink, képek, design), Tartóczki Éva (styling), Németh Csaba (Alfa Stúdió), Dr. Lukács Péter (anyagi támogatás), APlast Kft (műanyag lapok), Mozsár Kávézó (a kiállítás első helyszíne), Cafe Quartet (zenei program a megnyitóinkon). A teljes (és folyamatosan bővülő) lista itt található.

Zárásként pedig hallgassátok meg kedvenc darabunkat a Cafe Quartet tolmácsolásában, mely nélkül nincs kaTARzis kiállítás megnyitó...

© kaTARzis kiállítás - Minden jog fenntartva! Az írás engedély nélküli publikálása, másolása, bármilyen módon történő felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül, melyet a törvény büntet. A bejegyzés linkje megosztható.

Nincsenek megjegyzések: