2012. április 3., kedd

Alopecia a kifutón

Anna Reeve Fitzpatricknak, az új-zélandi születésű modellnek, hétéves korában, három hét leforgása alatt hullott ki a haja. Először egyik szemöldökét, majd szempilláját veszítette el, aztán jöttek a foltok a hajában, majd röviddel ezután valamennyi testszőrzete kihullott. 

Pilóta édesapjának köszönhetően olcsón tudtak utazni, ezért a világ minden táján megfordultak gyógymód reményében. A többévnyi tortúrárát Anna végül tízéves korában elégelte meg. Szteroid injekciók helyett arra vágyott, hogy ismét normális gyerekként élhessen és játszhasson. 

Az iskolában sokáig kiközösítették, amit nagyon nehezen dolgozott fel. Tizenhárom éves korában azonban felfigyelt rá egy modellügynök, akit parókában és kopaszon is levett a lábáról gyönyörű fejformája miatt. Nem sokkal később keresett modell lett, akinek ma már szívesen udvarolnának azok a fiúk, akik az iskolában csúfolták.



Fotóin keresztül a női kopaszság és saját maga kopaszsága is más megvilágításba került: állapota egy művészi és önkifejezési eszközzé vált. Az egykori gátlásos kislányból egy optimista, magabiztos nő lett.

Tudja, hogy Alopecia nélkül feltehetően teljesen másképp alakult volna az élete. Az új-zélandi és ausztrál modellszakmában épp kopaszsága tette őt különlegessé és érdekessé. Alopeciának köszönhetően tudott kitűnni a "tömegből", parókáinak köszönhetően pedig mindig más arcát tudja megmutatni. Imádja, hogy kedvére váltogathatja külsejét, mint egy kaméleon. Hét parókájának köszönhetően egyik nap vörös, majd szőke, vagy barna; egyszer egyenes, máskor hullámos; olykor rövid, legközelebb pedig már hosszú a haja.

A modellkedés során jött rá arra, hogy a szépséget nem csak egyféle képpen lehet meghatározni, a valódi szépségnek sokféle arca van. Ha néha mégis elbizonytalanodik nőiességét illetően, pozitív életszemléletének köszönhetően igyekszik a korlátok helyett inkább a lehetőségekre koncentrálni.

Anna blogja itt, adatlapja itt (twitter) és itt (facebook) található. 

A képek és a bejegyzésben található információk forrása inneninneninneninneninnen és innen.

Nincsenek megjegyzések: