Hajadomány

Van egy kezdeményezés, ami nagy segítség a hosszú ideje hajhullással érintetteknek. A mai magyar szabályozás szerint a foltos hajhullással érintettek évente egy darab paróka vásárlása esetén kaphatnak TB támogatást (erről bővebb információ ITT található), miközben átlagosan évente 3-4 parókára van/lenne szükség a megfelelő, ápolt megjelenés biztosítása érdekében. Sokaknak gondot okoz ennyi paróka megvásárlása, ezért jelent nagy segítséget az érintettek számára a hajadomány.  

Fontos tudni, hogy a levágott, nem töredezett hajnak minimum 35 centiméter hosszúnak kell lennie. A megmosott és jól megszárított hajat levágás előtt a vágás alatti résznél gumival össze kell fogni, hogy a szálirány sem vágás közben, sem pedig utána ne keveredhessen össze.

A hajadományt a Hair Club parókagyártó- és forgalmazó céghez vagy a Die Haarspander Egyesülethez lehet eljuttatni, akiken keresztül a foltos hajhullással érintettekhez is eljut a segítség.

Gyakran érkezik a kérdés, hogy mi lesz az adományozott haj további sorsa. A Hair Clubhoz eljuttatott adományhajat lemérik, és a cég a kereskedelmi forgalomban érvényes értéken átváltva levásárolható kedvezményt biztosít a MAAK tagok számára. Ezt követően a MAAK közös döntése alapján azok a tagok, akiknek ez nagy segítséget jelent a mindennapokban, a Hair Clubtól kedvezményt kapnak a következő vásárlásuknál. Az érintettek azért nem az adományozott hajból készült parókát kapják meg, mert egy teljes paróka elkészítéséhez több ember közel azonos minőségű és hosszúságú hajadományára van szükség, ami csak nagyon lassan gyűlik össze; a vásárlási kedvezmény formájában viszont hamarabb és többekhez jut el a segítség, amelynek felhasználásáról az érintettek szabadon dönthetnek a vásárlásuk során. A Hair Club levelezési címe: Jessy 2000 Kft, 1095 Budapest, Soroksári út 150. (Kérjük, hogy a borítékba tegyen egy rövid levelet, amelyben jelzi, hogy a hajadományt a Magyar Alopecia Areata Közösségnek szánja!)

Amennyiben mégis inkább olyan lehetőség érdekelné, ahol az érintettek ténylegesen parókát kapnak, akkor a Die Haarspender Egyesületet ajánljuk, akik alopeciával érintett és daganatos gyermekek számára készítenek adományparókákat. Részletes információ a folyamatról az egyesület honlapján található.

Köszönjük a lehetőséget és a segítséget a Hair Clubnak, a Die Haarspender Egyesületnek és minden kedves hajadományozónak!

Nincsenek megjegyzések: